Mergi la conţinutul principal

Cinci medalii pentru cadeţii brăileni de la CSM, la naţionalele de box

• Matei Dan şi George Dan sunt vicecampioni naţionali • Marian Fălcaru, Valentin Avram şi Darius Spirea au cucerit medaliile de bronz • “Avem o generaţie de copii cu aptitudini pentru box care vor menţine Brăila în elita boxului românesc”, a declarat antrenorul Niţă Robu

 

În aprilie, şase pugilişti de la CSM Brăila au urcat pe podium la Cupa României, competiţie rezervată cadeţilor. Atunci, Marian Fălcaru a cucerit aurul la categoria 50 kg, Georgian Aelenei, Darius Spirea şi George Dan au obţinut medaliile de argint, iar Matei Dan şi Valentin Avram au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Aceeaşi pugilişti au participat şi la finala Campionatului Naţional de box pentru cadeţi, organizată la Satu Mare, unde clubul brăilean a obţinut două medalii de argint şi trei de bronz.

Matei Dan, la categoria 44,5 kg, şi George Dan, la categoria 76 kg, ambii de la grupa antrenorului George Perţea, au ajuns în finalele competiţiei de la Satu Mare, însă în ultimul act ambii au coborât învinşi din ring, totuşi cu satisfacţia că sunt vicecampioni naţionali, iar experienţa acumulată le va permite să-şi

depăşească performanţele la competiţiile din anul următor.

Marian Fălcaru, la categoria 52 kg, şi Valentin Avram, la categoria 68 kg, ambii de la grupa antrenorului Niţă Robu, au cucerit medaliile de bronz.

Aceeaşi performanţă a obţinut-o şi Darius Spirea, sportiv pregătit de Costică Dafinoiu, la categoria 58 kg.

Avem o generaţie de copii cu aptitudini pentru box care vor menţine Brăila în elita boxului românesc. A fost o competiţie cu foarte mulţi sportivi la start, ceea ce este îmbucurător pentru boxul românesc, pentru că de la această categorie de vârstă se vor ridica viitorii campioni ai ţării. Cu cât numărul participanţilor este mai mare cu atât şi aria de selecţie pentru loturile nţionale va fi mai mare. Rezultatele noastre la finalele de la Satu Mare sunt cele aşteptate. Două medalii de argint şi trei de bronz înseamnă ceva, aceşti copii vor creşte, încep să capete experienţă, iar pe zi ce trece şi aspiraţiile lor devin tot mai mari. Mai meritam o medalie în opinia mea, la categoria 52 kg, unde Ciprian Gherguş a câştigat lupta din ring în cel de-al doilea meci al său din calificări, dar arbitrii l-au considerat învingător pe adversarul lui, însă repet, pe ansamblu suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute”, ne-a declarat antrenorul Niţă Robu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro