Mergi la conţinutul principal
Filantropie

Cinci elevi din Ianca primesc burse prin mijlocirea parohiei

• cu sprijinul Asociaţiei „Omul din oglindă”, trimestrial, Parohia Ianca I împarte rechizite pentru elevii săraci, cu rezultate bune la învăţătură • fiecare elev primeşte bunuri de câte 300 lei trimestrial, precum şi pachete cu alimente • în perioada următoare, parohia va ajuta 10 elevi în loc de cinci • de Paşti, Parohia Ianca I a oferit pachete cu alimente pentru 30 de familii sărace

 

Lumina faptelor bune şi milostenie creştină în Parohia Ianca I, unde preotul paroh Cristian Ion, ajutat de voluntari, a pus la punct programul filantropic „Nimeni nu e singur de Sfintele Paşti”.

Astfel, de Paşti, peste 30 de familii cu posibilităţi materiale reduse, din comunitatea parohială - inclusiv familiile a cinci copii săraci, care primesc bursă de la biserică - au primit pachete cu ouă roşii, dulciuri, cozonaci şi alimente neperisabile, valoarea ajutoarelor oferite fiind de aproximativ 2.000 de lei. Parohia Ianca I nu a fost singură în acest demers, ci a fost ajutată de câţiva creştini cu suflet mare. 

„O parte din alimentele împărţite în cadrul programului filantropic au fost oferite de Asociaţia „Omul din oglindă”, cu care parohia are, deja, încheiat un parteneriat social prin care 5 elevi din Ianca, cu rezultate bune la învăţătură, primesc trimestrial burse. în Sâmbăta Mare, prin voluntarii parohiali, au fost împărţite tuturor celor 500 de credincioşi din Ianca pacheţele numite „Bucuria învierii”, compuse din: pâinea binecuvântată (Pască), o candelă, un ou roşu şi o felie de cozonac, precum şi Pastorala la învierea Domnului a ierarhului Dunării de Jos”, ne-a precizat părintele Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei.

Potrivit părintelui paroh de la Ianca I, la ora actuală, parohia sprijină în mod constant cinci copii proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse, cărora le oferă, de patru ori pe an (mai ales la începutul fiecărui an şcolar) rechizite şi îmbrăcăminte în valoare de câte 300 de lei. Cu sprijinul Asociaţiei „Omul din oglindă”, parohia intenţionează să-i ajute pe copii până la terminarea liceului. Părintele Cristian Ion intenţionează să dubleze numărul beneficiarilor, de la cinci la 10, însă pandemia a stopat acest demers.

„Dorim ca, prin aceste stimulente, să-i încurajăm pe copiii care au rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, dar care nu au posibilităţi materiale, şi să prevenim, totodată, abandomul şcolar. Pe lângă toate acestea, avem un aşezământ unde un număr de 30 de copii din oraşul Ianca participă la un program catehetic şi unde organizăm o serie întreagă de activităţi, inclusiv tabere şcolare, în fecare an”, a spus părintele paroh.  

Darurile oferite la Ianca, de Sfintele Paşti, au fost o adevărată binecuvântare pentru credincioşi şi au adus în case bucuria învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro