Mergi la conţinutul principal

Cinci elevi brăileni s-au calificat în finala naţională a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2019!

• patru elevi de la Colegiul “Murgoci” şi un elev de la Colegiul “Bălcescu” vor concura la etapa naţională ce se va desfăşura pe 10 mai, la sediul Microsoft din Bucureşti • cei cinci se vor “bate” pentru a reprezenta România la etapa mondială ce va avea loc în luna iulie, în New York 

 

Elevii brăileni pot ajunge să reprezinte România la Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2019, cel mai prestigios eveniment de validare a competenţelor de utilizare a aplicaţiilor de productivitate Office din lume! În perioada 15 Septembrie 2018-19 Aprilie 2019, candidaţi din toată ţara s-au înscris la acest campionat şi au susţinut examenele locale de calificare prin promovarea unui examen Microsoft Office Specialist la alegere din cele 3 secţiuni: Microsoft Office Specialist WORD 2016, Microsoft Office Specialist EXCEL 2016, Microsoft Office Specialist POWERPOINT 2016. Apoi, ca urmare a verificării examenelor şi punctajelor obţinute de candidaţii înscrişi în această competiţie, un număr de 30 de candidaţi au fost validaţi şi selectaţi să participe la etapa naţională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist – ediţia 2019, cinci dintre aceştia fiind elevi din Brăila, cei mai mulți fiind coordonaţi de prof. Paul Pruş de la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”. Mai mult, în top trei al rezultatelor se află două eleve din Brăila.

Prima calificată la etapa naţională este Mihaela Florea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul “Murgoci”. Tânăra a participat la categoria Excel şi a obţinut primul punctaj pe ţară: maximul de 1.000 puncte în 20 minute şi 39 secunde. De altfel, anul trecut ea a ajuns până la etapa mondială a campionatului din Orlando, Florida (Statele Unite), unde a reuşit performanţa de a se califica pe locul 4. Motivată de rezultatul obţinut la ediţia precedentă, Mihaela şi-a dorit să participe din nou la această competiţie pentru că este extrem de pasionată de ceea ce face. Iar rezultate excelente a înregistrat şi pe plan local, la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei (OTI), olimpiadă la care s-a calificat şi anul acesta, pentru a patra oară. Tânăra a aplicat şi a fost admisă la cinci universităţi din Anglia şi a ales să studieze Computer Science la Universitatea din Southampton. 

Tot cu un punctaj maxim (1.000 puncte) s-a calificat şi Cristina Petcu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul “Murgoci”. Aceasta s-a clasat pe locul 3 din cei 30 de candidaţi care merg la etapa naţională, rezolvând subiectele la secţiunea Word în 29 minute şi 39 secunde. Tânăra a participat şi anul trecut la această etapă, iar acum este determinată să obţină un punctaj cât mai bun. Cristina s-a remarcat în Concursul de “Public Speaking”, anul trecut ea ajungând până în semifinale, iar anul acesta până la etapa regională. În timpul liber îi place să citească, iar visul ei este să intre la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi să îşi construiască o carieră în străinătate. De asemenea, tânăra s-a calificat şi la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei.

Cel de-al treilea calificat din Brăila este Silviu Ştefan Bălan, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”. Acesta s-a clasat pe locul 16 în urma etapelor locale, cu un punctaj de 954 puncte obţinut la secţiunea Word. În anii anteriori, Silviu a participat la olimpiade judeţene de engleză şi la Concursul de “Public Speaking”, iar anul acesta a vrut să încerce ceva nou, informatica fiind nu doar o materie de care este pasionat, ci şi domeniul în care îşi doreşte să lucreze. În timpul liber joacă baschet, face voluntariat la “Interact” şi este membru în Clubul de Debate al organizaţiei.

Continuăm prezentarea elevilor care merg la această competiţie cu Alexandra Iuliana Spiridon Scurtu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, profesor coordonator Cristian Elena Anton. Aceasta s-a clasat pe locul 21, ea concurând la secţiunea Word (944 puncte). În gimnaziu, aceasta a participat la olimpiadele judeţene de română şi matematică, însă este premiată şi la concursuri naţionale de pian, instrument muzical pe care îl studiază de 4 ani. Alexandra ne-a spus că a fost o surpriză pentru ea calificarea la acest campionat, mai ales că abia anul acesta a descoperit pasiunea pentru această disciplină. Voluntariatul se numără printre activităţile extraşcolare, aceasta fiind membră “Interact”.

Lotul elevilor brăileni care vor merge la naţionala de pe 10 mai se încheie cu

Raluca Georgiana Popescu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul “Murgoci”. Aceasta s-a clasat pe locul 26, obţinând 936 puncte la categoria PowerPoint. Este prima dată când se califică la această competiţie şi ne-a mărturisit că nu se aştepta la acest rezultat. Raluca va reprezenta Brăila şi la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei, olimpiada ei preferată. Tânăra se descrie ca o persoană creativă, scrisul fiind pasiunea ei, ba chiar visează să publice o carte într-o zi. Până atunci însă, tânăra vrea să devină studentă la Politehnică, la Automatică şi Calculatoare.

De precizat că în urma etapelor locale alte două eleve de la “Murgoci” au obţinut rezultate foarte bune, chiar dacă nu s-au calificat mai departe. Este vorba despre Diana Enciu (clasa a X-a) şi Daria Miron (clasa a IX-a).

Elevii brăileni vor susţine examenul final de calificare la etapa mondială a competiţiei în data de 10 mai 2019. Evenimentul va fi găzduit de Microsoft România, iar candidaţii care vor obţine cel mai bun punctaj la categoria Word, Excel şi PowerPoint vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist care va avea loc în perioada 28 – 31 iulie 2019 la New York în SUA.

Felicitări elevilor şi prof. Paul Pruş! Mult succes la etapa naţională!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro