Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci detinuti au evadat dintr-o inchisoare americana din Irak

Cinci detinuti suspectati de colaborare cu insurgentii irakieni au evadat dintr-o inchisoare americana situata in regiunea kurda din nordul Irakului, a declarat, miercuri, un purtator de cuvint al armatei americane, citat de Reuters.
Autoritatile nu au reusit sa dea de urmele celor cinci irakieni, la mai mult de 24 de ore de la evadarea din cursul noptii de luni spre marti.
"Au evadat in primele ore ale zilei de 9 mai. Incidentul este in curs de cercetare", a afirmat Keir-Kevin Curry, purtator de cuvint al armatei americane.
Aceasta este prima evadare de la Fort Suse, una dintre cele trei inchisori mari, in care sint detinuti suspectii de asociere cu rebelii.
Curry a adaugat ca nu are cunostinta de evadari din alte inchisori americane din Irak, nici macar de la Abu Ghraib, penitenciar situat in apropiere de Bagdad.
Armata americana are in custodie peste 14.000 de detinuti, in Irak, dintre care majoritatea sint membri ai comunitatii sunnite.
Baza Fort Suse, construita de inginerii sovietici in 1977, este situata in apropierea orasului kurd Sulaimaniya si adaposteste circa 1.300 de detinuti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii