Cinci copii de 10 la istorie reprezintă Brăila la faza naţională a olimpiadei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cinci copii de 10 la istorie reprezintă Brăila la faza naţională a olimpiadei

Copiii de aur ai Brăilei îşi demonstrează calităţile şi în materie de istorie. Cinci elevi de la noi vor reprezenta judeţul la olimpiada naţională la această disciplină.

Iată-i: Radu Pupezeanu, clasa a X-a, la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", pregătit de prof. Corina Roberta Pavel; David Vasile, clasa a IX-a, Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", profesor Emelina Moraru; Manuel Marian Purcăreaţă, clasa a XI-a, Colegiul Naţional "N. Bălcescu", prof. Corina Roberta Pavel; Gina Teodora Arsene, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială "Fănuş Neagu", prof. Ştefan Aftodor; şi Cristina Alina Ionescu, clasa a XII-a, Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci", prof. Emilia Lica.
Radu Pupezeanu este unul dintre elevii care au demonstrat că au înclinaţie atât spre istorie, cât şi spre alte domenii. S-a implicat în numeroase proiecte ale şcolii şi a reuşit împreună cu echipa sa să realizeze un tur al monumentelor istorice din oraş. "Într-a zecea am descoperit epoca modernă şi m-a fascinat. Am evoluat, am învăţat tot mai mult şi iată-mă aici!", ne-a spus Radu.

Istoria ca pasiune

Gina Teodora Arsene este unul dintre copiii pe care o notă i-a motivat. "Din acest an am început să particip la olimpiadă şi am reuşit, mi-a plăcut şi-mi place istoria. Mărturisesc că în clasa a şaptea am luat un 4 la istorie şi din acel moment mi-am canalizat toate eforturile pentru a demonstra că nu sunt de 4. Şi am reuşit!", ne-a spus Gina.
Cristina Alina Ionescu povesteşte că este tot la prima reuşită. "Am participat şi anul trecut, dar nu m-am calificat", a recunoscut adolescenta.
David Vasile ne-a mărturisit că a fost pasionat încă de mic de istorie: "Tatăl meu mi-a inoculat această pasiune pentru istorie, am cultivat-o, am participat şi anul trecut şi iată că şi în acest an am avut succes. Sunt perseverent, uneori enervant de perseverent". Profesoara lui David, Emelina Moraru, povesteşte că l-a remarcat încă de anul trecut: "Venise pentru o contestaţie, era într-a opta şi l-am văzut. Anul acesta l-am remarcat în bancă, la liceu. Şi l-am racolat, pot să spun, pentru olimpiadă. Are o înclinaţie aproape nativă spre acest domeniu şi am convingerea că va face performanţă".
Marian Purcăreaţă este unul dintre liceenii atraşi de istoria secolului al XX-lea, care a reuşit să se califice la naţională şi şi-a creat o pasiune din studiul istoriei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro