Mergi la conţinutul principal

Cinci brăileni au participat la ultramaratonul “Pe aici nu se trece”

• Victor Ilie, Alexandru Moldoveanu, Costel Mărgărit, Viorel Stan şi Florica Dan, singura femeie acceptată de organizatori, au alergat 90 de km • acest concurs a fost organizat în memoria militarilor armatei române care au luptat în primul război mondial

 

Jumătate dintre cei 10 sportivi care au avut onoarea să participe la ediţia a 8-a a ultramaratonului “Pe aici nu se trece” au fost din Brăila şi anume, Victor Ilie, lider în clasamentul alergătorilor români cu cele mai multe maratoane bifate, Alexandru Moldoveanu, Costel Mărgărit, Viorel Stan şi Florica Dan, singura femeie acceptată de organizatori. Concurenţii au alergat grupat şi s-au oprit în faţa monumentelor şi musoleurilor de pe traseu.

Distanţa reală a fost de 90 de km şi ea a fost parcursă de doar 9 concurenţi, un gălăţean a alergat doar pe ultimii 50 de km.

“Competiţia s-a desfăşurat, pe traseul Soveja, Răcoasa, Mărăşti, Varniţa, Străoane, Panciu, Tişiţa, Doaga, Satu Nou, Mărăşeşti şi s-a adresat iubitorilor de alergare şi împătimiţilor de istorie. Maratonul «Pe aici nu se trece» a ajuns la a 8-a ediţie şi face parte din seria competiţiilor sportive organizate în memoria militarilor armatei române care a luptat în primul război mondial. În acest an, pe 6 august 2018, s-au implinit 101 ani de la bătălia de la Mărăşeşti şi în semn de respect şi recunoştinţă pentru eroii căzuti în aceste lupte, s-a desfăşurat o singură probă. Concurenţii au alergat compact şi au atins aproape toate zonele în care s-au dat lupte în anul 1917 în judeţul Vrancea sau în care odihnesc eroii care s-au jertfit în acest război”, ne-a declarat Victor Ilie.

Cel mai tânăr concurent a fost studentul Ciprian Hotnog, iar cel mai în vârstă, Stan Turcu, 70 de ani. Brăileanul Victor Ilie a fost cel mai experimentat sportiv participant, acesta având în palmares 260 de maratoane şi, tot o brăileancă, Florica Dan a fost singura femeie acceptată de organizatori.

Ilie Roşu a alergat cu două drapele ale Romaniei.

La final concurenţii au primit medalii, diplome şi cupe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro