Mergi la conţinutul principal

Cinci autospeciale aruncă zilnic tone de apă pe străzile oraşului

* cele cinci autospeciale aparţin SC ECO SA, RER Ecologic Service SRL şi SC Brai-Cata SRL * între orele 10.00 şi 17.00 operaţiunea de stropit mecanic este sistată, pentru că apa în contact cu asfaltul încins ar provoca un disconfort termic accentuat

 

 

 

 

Temperaturile extreme înregistrate, zilele acestea, la Brăila, au determinat conducerea Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila să comande celor trei operatori de salubritate din oraş să desfăşoare, ori de câte ori este nevoie, operaţiuni de stropit mecanic pe cele mai importante artere ale urbei, ca să se mai potolească zăduful.

"Operaţiunea de stropit mecanic se desfăşoară în intervalele orare 7.00-10.00 şi 17.00-20.00, cu respectarea art 61, art. 4, 5, 6 din HCLM nr. 133/31.03.2022. Fiecare operator de salubritate efectuează operaţiunea de stropit mecanic pe arterele principale din sectorul arondat", ne-a declarat, directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu.

Între orele 10.00 şi 17.00, operaţiunea este sistată, pentru că apa în contact cu asfaltul încins ar provoca un disconfort termic accentuat.

Astfel, în lupta cu efectele caniculei sunt angrenate nu mai puţin de cinci utilaje aparţinând SC ECO SA, RER Ecologic Service SRL şi SC Brai-Cata SRL, care împrăştie, zilnic, tone de apă pe străzile pârjolite de arşiţă. Este vorba de autospeciala BR-05-PPK, cu o capacitate de 13 metri cubi de apă şi cu o lăţime a stropirii de 6 metri, şi de "sora geamănă", autospeciala BR-05-BRT, cu o capacitate de 13 mc şi o lăţime a stropirii de 6 metri, ambele aparţinând SC ECO SA. La acestea, se adaugă autospeciala BR-05-RER (de la RER Ecologic Service SRL), cu o capcitate de 10 mc de apă şi cu o lăţime a stropirii de 4 metri, precum şi autospecialele SC Brai-Cata SRL: BR-04-TWM şi BR-79-WAL, ambele cu o capacitate de 10 mc de apă şi cu o lăţime a stropirii de 3 metri.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro