Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciinele, cel mai bun prieten al ciinelui

In Braila, de altfel ca in toata tara, nu exista nimeni care sa spuna ca nu il intereseaza rezolvarea problemei ciinilor comunitari. In realitate, ne intereseaza doar sa discutam pe marginea acestui subiect delicat. Nici unul dintre noi nu are solutii. Administratia locala, oricare ar fi ea, nu stie de care miner sa apuce problema. In schimb, se fac dezbateri. Cind se deschide acest subiect, lumea se imparte in doua tabere. Unii militeaza pentru solutia "moarte subita", adica pentru stringerea si uciderea maidanezilor. Ceilalti isi arata imediat coltii si sar sa-i muste de artera femurala, pe cei care sustin o astfel de metoda barbara. Nu este nimeni care sa se declare neutru in acest razboi. E bine, pentru ca astfel se elimina riscul ca cineva sa fie muscat nevinovat. Ai fost muscat? Ce sa-ti fac, frate, daca nu te-ai nimerit in tabara care trebuie, asta e viata. Ia, de miine sa nu mai spui ca esti "pentru" sterilizarea ciinilor comunitari. Sa zici ca vrei sa-i stringi pe toti la un loc, sa ii gazezi si sa le dai foc ca la aviara de anul trecut.
Asadar, toata lumea se razboieste cu toata lumea. In acest timp, ciinii se inmultesc pe strazi si lupta pentru supravietuire. Nu este vina lor ca s-au nascut pe strada, asa cum nu este nici vina contribuabililor ca o gasca de patrupede face legea pe domeniul public. Si daca tot au ocupat domeniul public, macar de i-ar musca pe interlopii care, de asemenea, revendica acest teritoriu. Ce vreti, ma, musca si ei pe cine se nimereste. Azi un betiv, miine un hot, poimiine un copil, depinde de norocul fiecaruia.
Aici nu este vorba despre a iubi sau a uri ciinii. Eu am crescut doi ciini la viata mea, iar acum hranesc o catea la bloc. Imi dau seama ca gresesc, dar nici s-o las sa moara de foame nu pot. Am dus-o la sterilizat pe banii mei, deci nu mai exista pericolul sa umple strada cu pui. Cu toate astea, as vota pentru o solutie radicala. Cu stringere de inima, dar as vota. Sa zicem ca toti maidanezii aflati acum pe strazi ar fi sterilizati. Intr-o prima faza am reusi sa stopam fenomenul inmultirii lor. Da, dar daca apoi le dam drumul pe strazi si asteptam sa moara de batrinete putem spune ca am ajuns acolo de unde am plecat. In nici o tara europeana nu exista atitia ciini pe strazi. Trebuie sa ne hotarim: ori acceptam sa convietuim cu ei pe arterele patriei, ori ne apucam de treaba. Nu noi, ci autoritatile, desigur, care trebuie sa ne consulte insa in aceasta problema delicata. Poftim, in 1954, strazile Spaniei erau pline de ciini vagabonzi. Regele Spaniei s-a apucat de treaba, ca sa zic asa, si a scos Armata in strada sa-i omoare pe maidanezi. A fost macel, a iesit cu scandal, injuraturi si blesteme, dar de atunci, in Spania, orice ciine are un stapin, nu este propriul lui stapin.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii