Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cibu vrea sa puna independenti, in locul unora dintre directorii PD ai deconcentratelor

Primarul municipiului, liberalul Constantin Cibu, are de gind sa instaleze nu doar membri PNL, ci si independenti, pe locurile ramase vacante, la conducerile directiilor descentralizate, dupa ce le va elibera de democrati. Cibu a explicat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca are in vedere citeva persoane care nu sint angajate politic, pentru a ocupa anumite functii de directori de servicii deconcentrate si a explicat ca, pentru el, primordiala este competenta si nu apartenenta politica: "Pentru noi, conteaza mai mult competenta profesionala si acest lucru l-am dovedit si in anul 2005, cu o serie de deconcentrate, ai caror directori au ramas in continuare, chiar daca nu erau membri PNL. O administratie nu va functiona niciodata corespunzator, daca nu sint promovati pentru a conduce aceste directii cei mai competenti oameni. Partial, m-am orientat pentru citiva independenti, care ar putea deveni directori, in locul celor de la PD". Primarul a confirmat ca una dintre deconcentratele la care ar putea ajunge sef un independent este Inspectoratul Scolar: "Deocamdata, nu va pot spune cu siguranta de 100%, dar avem citeva propuneri pe care le vom discuta in cadrul Biroului Permanent al PNL, si vom lua o decizie. Nu vad de ce colegii din BPJ n-ar accepta sa fie numiti directori niste independenti, pentru ca nu este prima oara cind se intimpla asa ceva. Asta va fi deosebirea intre PNL si alte partide, nu e vorba de a ne pune doar liberalii in posturi de conducere. Inspectoratul Scolar ar putea fi un asemenea exemplu, si mai sint".
Intrebat fiind daca se va consulta si cu PSD-ul, cind va numi noii directori, Cibu a spus ca nu are motive sa faca acest lucru. El l-a asigurat insa pe liderul PSD Gheorghe Bunea Stancu de faptul ca nu vor ajunge " toti betivii" in posturi de conducere la deconcentrate: "Nu ma voi consulta cu PSD-ul. Domnul Stancu poate sa spuna ca nu va permite sa fie numiti ca directori toti betivii, dar oricum nu va fi cazul, nici nu trebuia sa-mi atraga atentia, pentru ca nu as fi avizat eu asemenea oameni".
Cibu considera neavenite declaratiile viceprimarului PD Daniela Vasioiu, cum ca directorii PD din deconcentrate nu pleaca din functii, ca sa nu-i lase pe liberali sa fure: "E usor sa acuzi pe altii. Cu toata galagia pe care au facut-o in ultimii 3 ani, nu au reusit sa dovedeasca absolut nimic, si nu au demonstrat niciodata ca primarul ar servi interese de grup sau personale. Eu chiar am propus ca democratii sa-si faca si la Braila un Guvern din umbra, dupa exemplul celor de la centru. N-ar strica sa faca un Consiliu Local din umbra, cu un primar PD mai la umbra, la racoare".
Amintim ca la acest moment, Cibu imparte pe hirtie posturi care sint, deocamdata, ocupate de directorii PD, care au anuntat public ca nu sint dispusi sa-si dea demisia si ca vor riposta in instanta, daca vor fi dati afara fara motive intemeiate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii