Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cibu si-a dat demisia din fruntea PNL Braila

Demisie in grup a conducerii filialei Braila a PNL. Ca urmare a
obtinerii unor rezultate slabe la alegerile europarlamentare, toti
cei 23 de membri ai Biroului Teritorial Judetean al PNL Braila, in
frunte cu presedintele Constantin Cibu, si-au anuntat, luni seara, la
centru, decizia de a-si prezenta demisia de onoare. Demisiile
lor, ca si cele ale celorlalte conduceri judetene cu rezultate
slabe, vor fi analizate in Delegatia Permanenta a partidului, pentru
a se decide daca vor fi acceptate sau nu.
Presedintele organizatiei brailene a PNL ne-a declarat, ieri, ca decizia lui si a colegilor a fost una normala, un semn al
asumarii responsabilitatii pentru procentul de 10,7% obtinut la alegeri, cu mai mult de un punct sub media pe tara, de 12%.
"S-a facut o analiza pertinenta a rezultatelor obtinute de fiecare filiala in parte la alegerile europarlamentare, la care, trebuie sa recunoastem, PNL-ul nu a obtinut rezultatele scontate. Acest lucru s-a datorat in mare parte neimplicarii in suficienta masura a birourilor politice teritoriale si sint 18 judete in care s-au inregistrat rezultate sub media pe tara. Braila face parte din cele 18 judete si, in acest context, s-a cerut conducerilor acestor judete sa isi depuna demisia, lucru pe care l-am acceptat cu totii, ne-am asumat raspunderea pentru esec si astazi, atit eu, cit si Biroul Teritorial PNL Braila ne vom depune demisia, urmind ca Biroul Central sa hotarasca daca aceste demisii vor fi sau nu acceptate. Daca in cadrul unui Birou Teritorial, de exemplu, exista unii membri care s-au implicat mai mult, este posibil sa nu li se accepte demisiile".

"Nu cred ca este cazul ca demisia domnului Cibu sa fie acceptata"

Liderul interimar al organizatiei de tineret a PNL Braila, Diana Tusa, care este si membru al Delegatiei Permanente a PNL, prezenta la sedinta de luni, crede ca demisia lui Cibu nu va fi acceptata de conducerea centrala: "Nu a fost vorba despre o solicitare de demisie a presedintelui PNL Braila. Domnul Cibu si-a pus la dispozitia conducerii centrale demisia sa si a intregului birou
judetean, ca un gest de onoare pentru rezultatele obtinute la alegeri. Exista insa posibilitatea ca aceste demisii sa nu fie acceptate, luni, in cadrul sedintei Delegatiei Permanente cind se va lua decizia finala. Personal, nu cred ca este cazul ca demisia domnului Cibu sa fie acceptata si, din cite stiu eu, conducerea centrala are mare incredere in dinsul". Aceasta a mai adaugat ca, personal, a ramas uimita de gestul de maturitate politica a lui Cibu si ca, de altfel, si Tariceanu a luat gestul primarului brailean drept un model: "Cibu a facut dovada totalei maturitati politice, nefolosindu-se de functia de primar in exercitiu al unui municipiu mare. Si-a pus la dispozitia conducerii partidului demisia. Realmente uimit, premierul Tariceanu a decis ca si ceilalti presedinti de filiala aflati in situatia lui Cibu ar trebui sa faca la fel si i-a intrebat pe acestia daca isi dau si ei demisiile. Oricum, indiferent ce s-ar intimpla, Braila a dat o lectie unei tari intregi, iar eu, in acel moment, am fost mindra ca ma lupt pentru Braila".
Liderul PRM Braila Niculina Moisescu a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca demisia lui Cibu este una normala, de onoare, insa si ea are mari dubii ca acesta isi va pierde functia: "Poate fi acceptata sau nu de catre conducerea partidului, iar faptul ca filiala aceasta n-a obtinut minim 12%, cit au inregistrat liberalii media pe tara nu se datoreaza decit PNL-ului, la nivel national".
Potrivit informatiilor pe care le detinem, dupa ce Delegatia Permanenta isi va anunta decizia de a nu accepta demisia lui Cibu, acestuia i se va da mina libera sa-si reorganizeze echipa de conducere, in asa fel incit la alegerile locale de la anul sa isi asume intreaga raspundere pentru rezultatele obtinute. Mai mult, surse din PNL sustin ca demisiile membrilor Biroului Teritorial Judetean vor fi analizate si in raport de opinia lui Cibu, referitoare la activitatea celor vizati. In orice caz, daca DP va evita sa aprobe unele demisii de la Braila, iar altele, nu, riscind astfel sa fie acuzata ca foloseste unitati de masura diferite, Cibu va avea posibilitatea de a-i indeparta pe unii dintre liberalii din actuala echipa de conducere judeteana, asumindu-si si responsabilitatea pentru aceste decizii. Zvonurile il indica drept unul dintre cei vizati de eliminare din echipa de conducere pe Gheorghe Caruz, care, in opinia unora dintre liberali, a afectat imaginea partidului, datorita mirosului infect care a scandalizat toata vara brailenii si care provine de la complexul sau zootehnic.
Amintim ca din Biroul Teritorial Judetean Braila fac parte: Constantin Cibu - presedinte; Vasile Varga, Vasile Dogarescu, Petru Ganciu, Gheorghe Caruz, Ionel Dan, Sorin Costin, Vasile Broasca - vicepresedinti, Stefan Ichim - secretar coordonator, Dorulet Capbun, Petrica Popa, Ion Susanu, Mariana Tarachiu, Neagu Jirlaianu, Bogdan Minescu, Grigore Ciobica, Vasile Datcu, Lucian Caprariu, Constantin Sirbu, Adrian Ritzinger, Pandele Stan, Nelu Orzaru, Nicolae Balaban - membri. Biroul Teritorial Judetean ramasese incomplet, dupa ce Simona Draghincescu si Peter Mitu si-au dat demisia, ultimul, din motive de sanatate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii