Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cibu ne lasa cu autoBUZA umflata

Inainte de a da cep acestui text de maxima importanta pentru tara si poporul brailean, vreau sa fac o scurta precizare. L-am vazut la stirile ProTV Galati-Braila pe Constantin Cibu intr-un halat alb de tovaras, explicindu-i conducatorului iubit Nicolae Ceausescu cum a reusit el sa-si indeplineasca planul la realizari marete. Deci vreau sa va spun ca Cibu arata foarte bine, se incadra perfect in acel tablou. Altfel spus, era chipes notoriu.
Asa, acum sa revin la greva declansata miercuri de muncitorii de la Braicar. Si incep prin a spune ca mi se pare normal ca primarul Cibu sa tina partea maxi-taxistilor. Stiu ca dl. Cibu are masina de serviciu de la primarie si ca mai are si un sofer care sta dupa el non-stop. Sa presupunem insa ca intr-o zi, Cibu nu mai are chef sa fie carat de soferul lui propriu si personal, platit din banii nostri. Ce va face el? Se va urca in autobuz pentru a ajunge acasa? Va merge laolalta cu toti batrinii aia galagiosi in tramvai pentru a nu intirzia la cina? Bineinteles ca nu. Deci va lua linistit un maxi-taxi si va calatori pe scaun, ca orice om de virsta lui. Se va inghesui sa prinda loc la geam, mai exact la unul din geamurile in care sa poata vedea cum arata acum doi ani, in campania electorala. Si eu daca as fi in locul lui Cibu, ceea ce nu va doresc nici voua, as da de pamint cu Neamu' lu' Manivela de la Braicar. De unde si pina unde au ajuns ei sa aiba atita tupeu incit sa intrerupa lucrul brusc si deodata? Cum adica, daca interlopii care au masini pe traseu le taie calea, le incaleca rutele si le ciupesc din incasari inseamna ca, gata, trebuie sa organizeze ei o greva spontana? Acesti soferi de la Braicar chiar nu inteleg ca, in timp ce ei iau bani multi de la primarie (via Consiliul Local) pentru a supravietui, maxi-taxistii dau bani la primarie pentru a putea exista? Si nu vad nici o problema in faptul ca patronii dubitelor varsa o parte din bani direct primarului Cibu. Pai n-ati vazut ce cozi sint la Finante, atunci cind vrei sa-ti platesti impozitele la stat? Nu a promis dom' primar in campania electorala ca vrea sa stirpeasca birocratia asta care ne omoara, sa faca in asa fel incit banii contribuabililor sa ajunga acolo unde trebuie in cel mai scurt timp? Si adevarul este ca banii despre care vorbim ajung mult mai repede la destinatie daca iau un maxi-taxi, decit daca s-ar deplasa cu autobuzul sau tramvaiul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii