Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiru se simte ministrul de externe al judetului

"Presedintele Consiliului Judetean face misto de mine" - este constarea pe care o face insusi vicepresedintele CJ, Gheorghe Chiru. Acesta a dedus ca este victima bataii de joc a sefului sau administrativ, din adresele care ii sint trimise spre studiu, de catre Stancu. Dupa ce i-a retras o serie din competentele pe care i le oferise, la inceput de mandat, presedintele Gheorghe Bunea Stancu s-a decis sa-i mai dea de lucru vicelui sau, daca acesta tot se simte marginalizat. Si i-a dat sa studieze, "in vederea rezolvarii", o serie de documente primite de la ambasada Cubei, prin care, printre altele, se preamareste regimul Fidel Castro, sint crucificati dusmanii acestuia si se infiereaza capitalismul si americanii. Ultimul material privitor la Cuba, care i-a fost trimis de la cabinetul presedintelui, cu mentiunea "dl. Chiru, rog studiere si sa discutam", reprezenta copia unui articol aparut in presa straina, cu titlul: "Acelora care se indigneaza fata de expulzarile din Cuba". Iata o parte a documentului ce trebuia sa fie studiat si rezolvat de vicele CJ: "Nu, nu statele totalitare sint cele care conditioneaza intrarea strainilor in tara, asta o face Europa in fiecare zi. Totalitarismul este altceva. Anticastrismul, din interior, de la Miami si mass-media, isi frecau miinile, sperind sa reuseasca inca un filon informativ contra lui Fidel Castro, denuntind interdictia sau retinerea organizatorilor reuniunii. Organizatorii de citeva saptamini denuntau o hartuire si persecutie care nu s-a produs vreodata. Guvernul cubanez n-a miscat un deget, ca sa impiedice intilnirea, dar trebuia sa se continue oricum denuntarea represiunii din Cuba".
Chiru se declara amuzat de gaselnita presedintelui si a dedus ca Stancu are de gind sa-l transforme in ministrul de externe al judetului, daca tot ii da spre rezolvare asemenea chestiuni: "Imi trimite documente venite din Cuba, despre imperialismul capitalist, despre economia socialista, despre inegalitatile din capitalism, si lucrurile astea m-au facut sa ma simt foarte important, pentru ca mi-am dat seama ca m-a facut ministru de externe, daca imi trimite aceste hirtii venite dinspre ambasada Cubei, mie, spre studiu si rezolvare. Erau doar o bataie de joc, pentru ca erau niste simple informari, adresate presedintelui CJ, dar mi-am dat seama in ce bataie de joc se trateaza lumea aici, in spatiul asta. Sint doua astfel de documente, pe care le-am primit, pentru ca, ulterior, cred ca s-a jenat si pe restul le-a retinut. Eu tin la aceste documente, pentru ca au un caracter nostalgic".

"Probabil ca sint niste probleme care noaptea il chinuie si a doua zi viseaza rachete"

In ceea ce-l priveste, presedintele CJ crede ca daca vicele sau vrea sa se simta ministru, n-are decit. Stancu a explicat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca la consiliu se primeste o gramada de corespondenta, care trebuie impartita, si aceasta distributie se face dupa o anumita logica: "Sint documente pe care le primim periodic de la Ambabsada Cubei si pe care le dau nu doar lui Chiru, ci si altora, pentru a se informa, pentru a le citi, daca este cazul, sa ia invataminte, fiecare face ce vrea cu ele. Deci, sint documente care sint trimise oficial catre CJ si daca le-ar pastra presedintele, cred ca mi-ar trebui vreo trei birouri. Eu trebuie sa le dau mai departe, la vicepresedinti, la secretar, citeodata la director. Nu, nu zic ca domnul Chiru este pe post de arhiva, dar beneficiaza de informatii care vin la CJ. Daca el zice ca se simte ministru de externe, este foarte bine, eu il felicit, dar poate ii ia locul domnului Razvan Ungureanu, ministrul de externe. E treaba lui ce se simte. Corepondenta care vine trebuie repartizata celor care au mai mult timp sa citeasca astfel de lucruri, si trebuie sa se mai potriveasca si cu mintea unora".
Stancu a dorit ieri sa explice ca, indiferent daca lui Chiru ii convine sau nu ca a fost pus la plata pentru depasirea plafonului la convorbirile telefonice gratuite, cind este vorba despre banul public, trebuie sa fie exigent: "Banii publici nu sint ai lui Stancu, daca erau a lui Stancu, nu stateam in cele 3 milioane, sau 5 milioane de lei, pe care i-am imputat. Aici este insa vorba despre un principiu, care trebuie sa fie respectat de toata lumea. Acea suma trebuia sa fie suportata de persoana care a depasit valoarea stabilita, ca gratuitate, si in continuare vom proceda la fel, indiferent de persoana. Banul public trebuie respectat, si trebuie sa ne incadram in dispozitiile presedintelui". Presedintele Stancu admite ca nici nu a verificat, pe desfasuratoarele ultimelor luni, daca vicele sau a folosit telefonul pentru convorbiri personale, dar este sigur ca asa s-a intimplat: "Nu am reusit sa-i verific desfasuratoarele, la convorbirile din ultimele luni, ca am avut treburi mai importante, si daca i le verific, mi-e teama ca o sa ma doara capul, de ceea ce-o sa gasesc, si o sa iau masuri mult mai grave. Suta la suta sint sigur ca e vorba despre convorbiri personale, si nu din cele de serviciu, atita timp cit contributia lui la activitatea CJ este zero, de cind este vicepresedinte, nici nu stiu ce sa verific. Daca se demonstreaza ca acest vicepresedinte a faut ceva util pentru CJ, atunci jos palaria! Dar atit timp cit exista un anumit numar de minute alocate pentru telefonul celular de serviciu, trebuie respectat. Daca se demonstreaza ca persoana respectiva este foarte ocupata si are multe de rezolvat prin telefon, pentru CJ, atunci i se pot acorda minute mai multe, ca nu este nici o problema. Dar sa le foloseasca pentru CJ, nu pentru munca de partid, si pentru probleme personale".
Stancu nu se simte amenintat de declaratia de razboi reinnoita, recent, de Gheorghe Chiru, si nici de viitoarele atacuri ale acestuia, "cu rachete": "Fiecare face si trage cu ce vrea el. El tot face si tot trage de vreun an si jumatate, dar nu mai nimereste tinta. Poate o sa nimereasca, de data asta. E punctul lui de vedere, dar eu cred ca ne pierdem prea mult timp cu asemenea minti luminate ale CJ si ale Brailei. Probabil ca de data asta chiar va trebui sa luam in discutie mai in serios problema Chiru, pentru ca CJ nu trebuie sa sufere ca imagine, din cauza lui. Probabail ca ne confunda cu PNTCD-ul, cu PC-ul, pe unde s-a tot plimbat el cu traista-n bat, si probabail ca miine-poimiine o sa ajung la PD. Nu-i de mirare. El face niste jocuri politice, pe care nici nu ma chinui sa le inteleg. Nu-i treaba mea, de ce sa-mi chinui eu capul si mintea, cu problemele lui Chiru? Probabil ca sint niste probleme care noaptea il chinuie si a doua zi viseaza rachete".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii