Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiru anunta inceperea demersurilor pentru eliberarea din functie a presedintelui CJ

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Chiru, a declarat, ieri, deschisa cursa pentru eliberarea din functie a sefului sau administrativ, Gheorghe Bunea Stancu. Chiru spune ca se bazeaza, in demersurile sale, pe sustinerea mai multor consilieri, dintre care unii chiar colegi de partid cu Stancu, si lista sa de sustinatori ramine deschisa: "Pentru ca acuzatiile care i se aduc sint grave, anunt astazi ca demarez procedura pentru eliberarea din functie a presedintelui Stancu. Si va informez ca am sustinerea tacita a 7 consilieri PSD, a unui consilier PRM, si lista sustinatorilor ramine deschisa pentru PD si PNL.Tot ceea ce am afirmat despre Stancu va fi probat in fata organelor de ancheta ale statului, pentru ca nu se poate glumi cu astfel de lucruri. Eu cred ca presedintele CJ ar putea sa faca un gest de onoare - desi nu-i sta in caracter- si sa-si dea demisia".
Chiru spune ca ultimele nereguli pe care le-a descoperit, in ceea ce-l priveste pe seful sau administrativ, se refera la faptul ca acesta ar cere spaga, indirect, primarilor carora le aloca bani: "In ultima perioada am stat de vorba cu mai multe persoane cu functii, respectiv cu primari din judet, si am descoperit cu stupoare ca amicul meu, presedintele Stancu, prin metode bine puse la punct, le cere spaga. Cind le da bani pentru diverse investitii, de exemplu, pentru lucrari de infrastructura, actioneaza prin metoda suveica, prin firme pe care el le comanda. De exemplu, le da cinci miliarde de lei, pentru nu stiu ce lucrari si le cere sa lucreze cu o anumita firma, ca sa-si ia si el partea. A impins lucrurile la o limita la care si nesimtit sa fii, si tot nu rezisti sa nu le spui public. Sa ceri "dreptul" de la primari este o modalitate de lucru pe care nu o pot accepta. Aceste lucruri vor ajunge la DNA, asa cum au ajuns si altele, cu acte, cu tot".

"La votul secret, el e pe matura"

Intrebat fiind daca primarii care i s-au plins de aceste practici sint dispusi sa declare in scris si sa semneze, pentru ceea ce spun, Chiru a explicat: "Acum, chestia este ca o parte dintre acesti primari sint din PSD si altii sint din alte partide. Culmea este ca a inceput cu ai lui, cind sa ia spaga. Nu-i vorba, ca si unii dintre ceilalti sint apucati de nas, iar parte dintre ei au inteles OMERTA care se practica la Braila. Eu am discutat insa cu unii dintre primari, si chiar daca nu sint dispusi sa iasa public si sa declare ca li s-a cerut spaga, in forma pe care am aratat-o, sau sa se duca sa faca reclamatie la politie, in fata procurorilor DNA ar putea fi convinsi sa vorbeasca. Si mai sint si actele care pot fi verificate. Dumneavoastra stiti ca exista institutii care au si mijloace de a scoate la iveala o gramada de nereguli". Vicepresedintele CJ ne-a informat ca nici lista cu consilierii judeteni cu care a discutat, si care il sprijina in demersul sau, nu va fi una publica, pentru a-i proteja pe acestia. Chiru se arata insa sigur ca, la votul secret, cind se va pune in discutie eliberarea din functie a presedintelui CJ, s-ar stringe doua treimi din voturi, "pentru ca multi s-au saturat de el si de abuzurile lui, chiar si din propriul partid": "Legea spune ca se deschide o lista, prin care se face propunerea pentru eliberarea din functie a presedintelui. Votul va fi insa secret, si multa lume m-a asigurat ca va vota in favoarea acestei propuneri, pentru ca, indiferent cite presiuni va face el, si desi se lauda ca-i poate cumpara pe toti, cind e vorba de vot secret, nu are cum sa-i controleze. La votul secret, el e pe matura. Procedura de eliberare din functie este una de durata, eu o declansez acum si, in paralel, o sa se adune si toate probele necesare, pentru ca vad ca DNA chiar isi face treaba. El este un miliardar de carton, care a ajuns in fruntea judetului printr-o greseala. Mai mult, in ciuda faptului ca el si doamna Moisescu spun ca ei m-au pus pe mine in functie, a fost exact invers, eu i-am pus pe ei, pentru ca fara cele doua voturi ale mele, ei nu ajungeau in aceste functii. Eu sint vinovat ca Stancu a ajuns presedinte al CJ, si acum imi pare rau pentru ce am facut".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii