Mergi la conţinutul principal
«A fost un an şi jumătate greoi din punctul meu de vedere»

Chiriac, nemulţumit de activitatea CJ în 2017

• aşa a catalogat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, mandatul început după alegerile locale din iunie 2016 • acesta susţine că în 2017 nu a putut face foarte multe investiţii din pricina Legilor Achiziţiilor Publice, însă ţinând cont că au fost modificate recent, lucrurile se vor schimba • mai mult, Chiriac se aşteaptă ca lucrările la drumurile din judeţ să înceapă în 2018, dat fiind faptul că procedurile de achiziţii au fost demarate deja

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila a tras linie la final de an declarându-se uşor nemulţumit de activitatea instituţiei în 2017. Francisk Chiriac s-a plâns, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, în privinţa faptului că sectorul investiţiilor pe anul care se apropie de finiş a fost blocat de procedurile complicate la achiziţii. Acesta a punctat totuşi că odată ce Legile Achiziţiilor Publice au fost modificate recent de Guvernul Mihai Tudose, situaţia se va schimba simţitor. Şeful CJ Brăila a catalogat mandatul început după alegerile locale din iunie 2016 şi până în prezent ca unul destul de greoi, exprimându-şi speranţa că de acum lucrurile se vor schimba în bine.

“A fost un an şi jumătate greoi, din punctul meu de vedere. Mă aşteptam ca lucrurile să se desfăşoare cu mai mare rapiditate. S-au rezolvat câteva probleme şi îmi pare bine că s-a modificat puţin Legea Achiziţiilor Publice, pentru că acolo ne-am blocat foarte mult. Faptul că am depus proiecte europene pe drumurile judeţene, că mai avem un proiect european tot pe SUERD pe drumurile judeţene, că am semnat proiectele prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), că ne-am asumat din bugetul nostru să facem anumiţi bani - eu consider că din punct de vedere al preşedintelui Consiliului Judeţean, mi-am făcut treaba. Dar nu am finalizat efectiv proiectele să văd contractele şi să muncim pe drumuri. Însă sper ca anul 2018, fiind achiziţiile demarate, să fie unul mai fructuos. Aceste drumuri, le-aţi văzut şi dumneavoastră, am recunoscut şi eu, sunt într-o stare deplorabilă unele dintre ele. Vrem să le reevaluăm şi să începem efectiv să lucrăm pe ele. Deci toate tronsoanele de drum care sunt foarte rele, sunt prinse pe proiectele PNDL, pe proiecte europene, pe fonduri guvernamentale şi pe bugetul propriu, urmează să le modernizăm”, a declarat Chiriac.

 

Preşedintele CJ Brăila, mulţumit în schimb de evoluţia Spitalului Judeţean

Mergând pe aceeaşi linie, şeful Consiliului a ţinut să precizeze şi faptul că sub conducerea managerului Delia Râşnoveanu, Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila a cunoscut o evoluţie. Singura problemă din instituţie, potrivit acestuia, rămâne la nivelul comportamentului personalului medical şi al medicilor.

“Şi cu Spitalul Judeţean suntem puţin în urmă. Dar am rezolvat din problemuţele trecute câteva aspecte. Am demarat şi câteva proiecte noi. Mă bucur că există în momentul de faţă o stabilitate. Chiar vorbeam săptămâna trecută cu doamna manager Delia Râşnoveanu, este primul în an în care Spitalul Judeţean îşi face tot contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Toate serviciile. Este un lucru îmbucurător. Asta înseamnă că toţi banii pe care Casa de Asigurări de Sănătate i-a alocat Spitalului Judeţean au fost cheltuiţi. Chiar au venit bani suplimentari pe partea de imagistică (RMN, CT) şi am vorbit cu doamna manager ca toate listele de aşteptare care erau până la sfârşitul lunii ianuarie să le facă acum, în decembrie sau în prima decadă a lunii ianuarie. Oamenii au nevoie de aceste servicii. Mai este mult de lucrat la atitudinea personalului. Sunt oameni care nu au înţeles că se vine la spital nu de plăcere, ci de nevoie, dar încet-încet sper că lucrurile se vor schimba mult în bine, faţă de cum suntem în momentul de faţă”, a conchis Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro