Mergi la conţinutul principal

Chiriac, convins că la Chiscani există «personaje cu anumite interese»

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a comentat acuzaţiile apărute, recent, privind nereguli şi vânzări ilegale de terenuri în comuna Chiscani, făcute de consilieri foşti şi actuali la adresa ex-primarului Ion Crăciun, dar şi viceversa • şeful judeţului s-a arătat convins că problemele semnalate sunt reale şi susţine că există anumite „personaje”, mai mult sau mai puţin cunoscute, care au interese în zonă, inclusiv privind blocarea dezvoltării Staţiunii Lacu Sărat

 

Reclamaţiile privind nereguli cu vânzări ilegale de terenuri în comuna Chiscani, şantaj şi mită, care au apărut recent în spaţiul public, au atras atenţia şi preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac. Plecând de la acuzaţiile aduse de fostul primar al chiscănenilor, UNPR-istul Ion Crăciun, la adresa unor consilieri din localitate, dar şi de cele declarate ulterior de către cei vizaţi de fostul edil, Chiriac subliniază că, într-adevăr, la Chiscani există probleme serioase din acest punct de vedere. Şeful judeţului a precizat că a auzit recent de astfel de nereguli, însă s-a arătat convins că în spatele lor s-ar afla anumite personaje influente din Brăila, care au interese mari în zona respectivă. Mai mult, Chiriac a pus tot în cârca acestor „personaje”, faptul că proiectul legat de asocierea dintre Chiscani, Municipiu şi CJ pentru dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat, a picat la vot.

„Se pare că fără foc nu iese fum. Eu cred că există un sâmbure de adevăr şi că acest sâmbure de adevăr are la bază anumite personaje din viaţa publică a Brăilei, care au anumite interese pe zona respectivă. Eu am aflat mai târziu chestia asta. Tocmai de aceea nici nu a trecut la Chiscani, sub influenţa acestor personaje, acea asociere. Şi am spus tot ce am avut de spus pe subiect. Sunt anumite personaje publice sau mai puţin publice, care au anumite interese pe zona respectivă şi cred că tocmai sub influenţa lor acea asociere nu a trecut. Asta este părerea mea personală”, a afirmat Chiriac.

Cât despre faptul că şi PSD are cinci consilieri în Consiliul Chiscani, care de asemenea, iniţial au respins proiectul privind asocierea, şeful judeţului a adăugat că aceştia ar fi fost influenţaţi „mai mult sau mai puţin”.

Reamintim că, luna trecută, imediat după ce a picat proiectul privind dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat în plenul Consiliului local din Chiscani, fostul primar Ion Crăciun a făcut mai multe acuzaţii privind interesele oculte ale celor mai mulţi dintre reprezentanţii partidelor politice din localitate. Crăciun a vorbit despre furturi de terenuri, luare de mită pentru poziţii administrative cheie şi alte elemente de corupţie. Ulterior, Liviu Pospai, fost consilier din Chiscani, a ţinut să precizeze că în spatele tuturor „matrapazlîcurilor” cu terenuri care s-au făcut în comună ar sta „mafia fondului funciar”. Acesta l-a acuzat de astfel de nereguli tocmai pe fostul primar al localităţii Ion Crăciun.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro