Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chirac s-ar putea muta in Maroc, ca sa scape de justitia franceza

Presedintele francez Jacques Chirac, care risca sa fie urmarit in justitie pentru coruptie dupa incheierea mandatului sau, in mai, s-ar putea muta in Maroc, unde si-a construit o casa de vacanta linga Marrakesh, relateaza The Sunday Times in editia electronica din 18 martie.
Familia Chirac si-a construit casa de vacanta pe un domeniu de peste 1.000 de hectare de linga Marrakesh, o suprafata echivalenta cu parcul Richmond din Londra, dar care beneficiaza de vreme mai buna, explica publicatia britanica. In plus, se pare ca Chirac ar vrea sa mai cumpere inca 600 de hectare de teren.
Familia prezidentiala detine si un mic castel in centrul Frantei si un apartament in Paris, dar avantajele de a petrece mai mult timp in Maroc sint multiple. Nu in ultimul rind, cuplul prezidential ar avea ocazia sa o vada mai mult pe Laurence, fiica cea mare a lui Chirac. Ea sufera de anorexie, a supravietuit mai multor tentative de sinucidere si locuieste in cea mai mare parte a anului, sub supraveghere medicala, pe litoralul marocan.
In plus, scrie The Sunday Times, gazdele marocane ale lui Chirac probabil vor fi mai mult decit solidare cu presedintele francez in cazul anchetei pentru coruptie care este de asteptat sa fie lansata dupa ce locatarul de la Elysee nu se va mai bucura de imunitatea functiei. Chirac a avut grija sa cultive relatii extrem de prietenoase cu regele Mohammed al VI-lea - supranumit "M6" in Franta - care plateste notele de plata si il copleseste pe Chirac cu daruri ori de cite ori presedintele si sotia sa Bernadette vin in vacanta la Gazelle d'Or, un hotel de lux de linga Taroudant.
Imunitatea prezidentiala l-a protejat pina acum pe Chirac de a fi audiat in scandalul fondurilor ilicite obtinute de partidul sau cind el era primar al Parisului.
The Sunday Times noteaza ca presedintele si-a numit trei aliati politici-cheie in posturi judiciare, o miscare interpretata ca un efort de a se pune la adapost de urmarirea penala dupa retragerea sa. Astfel, Jean-Louis Debre, fost presedinte al Adunarii Nationale si cel mai ferm sustinator al lui Chirac, va deveni presedintele puternicului Consiliu Constitutional.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii