Spaţii comerciale şi imobile ce aparţin fostei companii brăilene de morărit şi panificaţie, mutată cu "arme şi muniţie", de mai mulţi ani, la Galaţi, sunt disponibile la vânzare pentru cei interesaţi. Lichidatorul judiciar al companiei (societate aflată în reorganizare), "CAPI Anghel Emil-Dan şi Todică Constantin Eugen", va organiza licitaţii pentru vânzarea a 12 spaţii comerciale şi imobile atât din municipiu, cât şi din judeţ, aparţinând "Demopan". Potrivit anunţului postat de lichidatorul judiciar, licitaţiile se vor ţine zilnic, de luni până vineri, începând de vineri, 1 iulie.
Iată şi lista spaţiilor şi imobilelor ce sunt scoase la licitaţie: spaţiu comercial situat în Brăila, str. Industriei nr.192, bloc D1, parter; spaţiu comercial situat in Braila, str. Sebeş, bloc N2, parter; imobil situat în Însurăţei, str. Victoriei colţ cu str. Nicolae Grigorescu; imobil situat în Brăila, str. Segent Tătaru nr.4; imobil situat în Brăila, str. Vadul Rizeriei nr.2; imobil situat în Brăila, str. Vadul Schelei nr.16; spaţiu comercial situat în comuna Vişani, sat Câineni Băi; spaţiu comercial situat în comuna Cireşu, sat Batogu; spaţiu comercial situat în comuna Bordei Verde, sat Gabrielescu; spaţiu comercial situat în satul Racoviţa; spaţiu comercial situat în comuna Măxineni, sat Corbu Nou; spaţiu comercial situat în comuna Gradiştea. Regulamentul de vânzare, preţurile de pornire la licitaţii, lista şi descrierea bunurilor, toate sunt disponibile la sediul "Demopan" din Galaţi, acolo unde, de altfel, sunt aşteptate şi cererile de participare la licitaţie.
Reamintim că SC "Demopan" SA a fost privatizată la sfârşitul anului 1994, prin PAS - Privatizarea prin Asocierea Salariaţilor (ca idee la momentul privatizării avea 1.200 de angajaţi). În 2002, pachetul majoritar de acţiuni a ajuns la omul de afaceri gălăţean Petrică Herăscu - patronul "Galmopan" SA, iar ulterior, din considerente de ordin administrativ, sediul companiei a fost mutat la Galaţi.
Societatea de morărit şi panificaţie avea o reţea proprie de
distribuţie, care cuprindea 160 de puncte de desfacere, dintre care doar 49 numai în municipiu. De asemenea, unitatea realiza zilnic o producţie de 50 tone de pâine şi 25 tone de biscuiţi şi produse de patiserie. În timp, compania a diminuat şi apoi şi-a oprit producţia, închizând, rând pe rând, toate secţiile.