Mergi la conţinutul principal

Chinezii din Hainan, interesaţi de oportunităţi de afaceri în Brăila

• autorităţile locale au primit ieri o vizită de lucru din partea unei delegaţii din China •Am discutat despre modalităţile de cooperare cu privincia Hainan din China, în dezvoltarea pe linie culturală, economie, turism şi investiţii”, a precizat şeful CJ Brăila

 

Brăila a fost ieri gazda unei delegaţii din China, coordonată de fostul ministru de Finanţe al Chinei, Xiao Jie.  Este vorba despre o vizită de lucru pentru stabilirea unor relaţii de parteneriat între provincia Hainan din China şi Brăila, menite, pe de o parte, să atragă aici cât mai mulţi investitori, dar şi să colaboreze în domenii precum cultură şi turism.

Întrevederea a avut loc la Consiliul Judeţean Brăila, unde oficialii au făcut un schimb de opinii în legătură cu perspectivele de cooperare, ocazie cu care autorităţile locale au încercat să le capteze atenţia chinezilor cu facilităţi fiscale şi idei de investiţii într-un parc industrial, care îşi aşteaptă concesionarul. “Noi încercăm să prezentăm toate ofertele pe care le au judeţul şi municipiul Brăila pe partea de investiţii. Astăzi (n.r.- marţi ,28 mai) ne-am întâlnit cu delegaţia din Hainan. Este prima întâlnire, am avut o discuţie mai lungă privind potenţialul judeţului Brăila, al municipiului Brăila, şi am vorbit şi despre ofertele lor. Potenţialul judeţului face referire la drumuri, sănătate şi un parc industrial în zona Brăila-Galaţi, că avem destul teren acolo, o investiţie privată, ţinând cont că face legătura şi cu podul, o cale de acces mai uşoară către portul Constanţa şi, de ce nu, portul Brăila. S-au prezentat şi ofertele financiare privind taxele şi impozitele pe Zona Liberă şi încercăm să atragem cât mai mulţi investitori, nu numai chinezi”, a declarat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac.

Concret nu s-a semnat nimic între oficialii români şi chinezi, însă întâlnirea pare să fi devenit deja o carte de vizită pentru delegaţia chineză. “O să trimitem documentele şi la a doua vizită o să invităm şi oameni de afaceri din regiunea Hainan. Parcul industrial e doar o propunere a noastră, pentru că avem sute de hectare între Brăila şi Galaţi, teren pe care ne-am dori să-l  concesionăm pe o perioadă lungă de timp şi din redevenţă să investim în insfrastructură şi sănătate”, a mai precizat Chiriac.

La întâlnire au  participat şi primarul municipiului Braila, Marian Dragomir, şi directorul RA Zona Liberă Brăila, Mircea Florin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro