Mergi la conţinutul principal

Chinezii de la “Armonia” ar putea începe angajările în primăvara lui 2018

• asta a anunţat, recent, primarul Marian Dragomir, făcând referire la fabrica pe care o va deschide “Liting Universal Group” din Shanghai în locul fostului mall “Armonia” • edilul-şef a precizat că partea de demolări s-a încheiat şi că deja se lucrează la amenajarea clădirii pe interior

 

Primarul Marian Dragomir s-a arătat încântat de modul în care evoluează lucrările la noua fabrică specializată pe producţia de lămpi, veioze şi alte produse electrice de iluminat locuinţe, bazate pe tehnologie LED, pe care chinezii o construiesc în locul fostului mall “Armonia” din Brăila. Acesta a afirmat, recent, că deşi cei de la Liting Universal Group (din Shanghai) nu au început încă angajările, estimează că vor face acest lucru undeva în primăvara anului viitor. Mai mult, edilul-şef a ţinut să puncteze că lucrările la fabrică au avansat foarte mult, în sensul că deja se lucrează la partea de interior a clădirii.

“Noi am avut o discuţie cu cei care au preluat «Armonia». Nu au început oficial recrutările pentru personalul care va lucra în acea fabrică, dar în momentul în care vor începe angajările vor face public locul în care se pot depune CV-uri, pe ce e-mail se trimit acestea. Estimăm că vor începe să facă angajări din primăvara anului 2018. Este un lucru important faptul că au avansat foarte mult, au terminat partea de demolare şi au început deja să lucreze la interior. Există informaţii că le-au venit şi primele utilaje din China. Voi mai avea o întâlnire în care sper să îmi fie oferite mai multe detalii”, a anunţat Dragomir.

De asemenea, sursa citată, a mai adăugat că un grup de tineri a plecat deja la specializare în China pe partea de grafică şi urmează să fie angajaţi anul viitor.

“Un număr de absolvenţi care au calificare în zona graficii pe calculator au plecat la specializare sau urmau să plece zilele acestea în China. Nu sunt foarte mulţi, 5 sau 6. Aceştia vor lucra pe partea de editare grafică anul viitor. Deci se fac nişte paşi concreţi”, a afirmat primarul.

Reamintim că, în luna aprilie, autorităţile brăilene au făcut public faptul că grupul “Liting Universal” din Shanghai, China (format din Liting Universal Company şi Glorious Electric Corporation), a cumpărat Centrul Comercial “Armonia” şi că are de gând să realizeze acolo o fabrică specializată pe producţia de lămpi, veioze LED. De asemenea, tot atunci s-a vehiculat ideea că la Brăila va funcţiona şi Centrul European pentru producţie, dar şi Hub-ul companiei pentru operaţiuni în alte regiuni ale Europei. Cu alte cuvinte, de aici să se distribuie întreaga linie de produse a grupului, către partenerii din România, dar şi din restul Europei. Municipalitatea a punctat atunci că vor fi angajate 200 de persoane în primă fază: directori, ingineri, tehnicieni, dar şi lucrători. De asemenea, în următorii 3 ani, compania chineză a promis că va ajunge la cel puţin 600 angajaţi.

La vremea respectivă, se estima că deschiderea fabricii va avea loc în iarna 2017.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro