Mergi la conţinutul principal

Chestorul Constantin Glugă, șef cu acte în regulă la Poliția Constanța

* marți a fost programat concursul pentru ocuparea funcției de comandă la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța * inițial erau înscriși doi candidați, Constantin Adrian Glugă și șeful Poliției din Ovidiu, cms. Mădălin Laurențiu Făget, însă ulterior acesta din urmă nu s-a mai prezentat la concurs * în urma evaluării, chestorul Glugă a obținut nota 8,53 la concurs * problema rămâne acum la Poliția Brăila, unde Glugă era inspector șef, atribuțiile acestuia fiind preluate de adjunctul Dorin Valentin Condruz, pe celălalt post de adjunct fiind împuternicit șeful Poliției Municipiului Brăila, comisarul-șef Marius Budu

 

Chestorul Glugă a ocupat funcția de inspector șef la Poliția Constanța. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila a rămas, la propriu, fără inspector șef, asta în condițiile în care postul era ocupat de Constantin Adrian Glugă. La conducerea Poliției Brăila este ofițerul Dorin Valentin Condruz, cel care ocupa funcția de adjunct și a fost împuternicit, încă de anul trecut, ca inspector șef al IPJ Brăila. Anul acesta, pe post de adjunct al șefului IPJ Brăila a fost împuternicit șeful Poliției Municipiului Brăila, comisarul-șef Marius Budu. Practic, la acest moment, postul de inspector șef al Poliției Brăila ar fi liber, astfel că, în mod normal, acesta ar trebui să fie scos la concurs de Poliția Română. Rămâne de văzut când va avea șef cu acte în regulă și Poliția Brăila.

La data de 24 august, chestorul Adrian Constantin Glugă a candidat pentru ocuparea funcției de comandă la Poliția Constanța, după ce a ocupat acest post ca împuternicit timp de un an. În urma concursului, chestorul Glugă este noul șef al IPJ Constanța. Contracandidatul său nu s-a mai prezentat la concurs. În urma evaluării, chestorul Glugă a obținut nota 8,53 la concurs, după cum se arată pe site-ul Poliției Române. Acesta se bucură că a promovat, mai ales că nu este pentru prima dată când Glugă încearcă să obțină șefia IPJ Constanța.

În iulie, în comunicatul postat de Inspectoratul General al Poliției Române se arăta că se organizează concurs pentru ocuparea funcției de șef al IPJ Constanța, cu recrutare din sursă internă. La concurs s-au înscris două persoane dintre care unul era Adrian Glugă, iar celălalt șeful Poliției din Ovidiu, cms. Mădălin Laurențiu Făget, care, ulterior, s-ar fi retras, după cum arătau jurnaliștii din presa constănțeană.

Momentan, chestorul Adrian Glugă este împuternicit adjunct al IPJ Constanța, urmând să preia funcția prin ordin de ministru.

 

În iulie anul trecut, Glugă a ajuns la șefia Poliției Constanța, după ce anterior a condus Poliția Dolj

Ofițerul Glugă, care în noiembrie 2020 a fost avansat la grad de chestor de președintele Klaus Iohannis, a ajuns la șefia IPJ Constanța la 1 iulie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, în toamnă i-a fost prelungită împuternicirea cu încă 3 luni, apoi au mai urmat alte împuterniciri. Anterior, acesta a fost împuternicit ca inspector șef la Poliția Dolj. La sfârșitul anului trecut, ofițerul Dănuț Saghin, fostul șef al Serviciului de Investigații Criminale, împuternicit pe funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, a ieșit la pensie. Problema este că Poliția Brăila a rămas atunci doar cu ofițerul Dorin Valentin Condruz la conducere, adjunctul care a preluat și atribuțiile de inspector șef. Anul acesta însă, pe post de adjunct a fost înputernicit șeful de la Poliția Municipiului.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, Adrian Glugă, care, din 8 februarie 2016, a fost promovat în funcția de inspector șef al IPJ Brăila, a fost detașat la conducerea altor inspectorate din țară, în baza împuternicirilor de la Poliția Română. Din luna iulie 2020, Glugă a fost împuternicit șef la comanda IPJ Constanța, odată cu ieșirea la pensie a fostului comandant Constantin Dancu. Pe site-ul IPJ Constanța se arăta faptul că, din data de 6 ianuarie 2020, ofițerul Constantin Adrian Glugă, născut în localitatea Valea Mare, județul Vâlcea, a fost împuternicit șef al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. În perioada 22 aprilie 2016 – 5 ianuarie 2020, ofițerul a fost șef al IPJ Brăila.

Reamintim că, în mai 2018, șeful poliției brăilene, comisarul Glugă, a susținut concurs pentru ocuparea postului de șef al IPJ Constanța. Au fost înscriși trei candidați, ceilalți doi fiind Dancu Constantin – împuternicit inspector șef și Ciprian Sobaru – împuternicit adjunct inspector șef la IPJ Constanța. Șeful IPJ Brăila, Constantin Adrian Glugă, s-a înscris pentru susținerea acestui concurs, programat inițial pentru luna august 2017, dar amânat pentru 2018. Glugă nu a ocupat postul de inspector șef al IPJ Constanța, cel care a fost declarat admis fiind Dancu Constantin – împuternicit inspector șef.  Numai că, până la urmă, Glugă tot a ajuns la șefia IPJ Constanța, prin împuternicire.

Acum acesta chiar a ocupat, prin concurs, postul de inspector șef la Poliția Constanța.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro