Skip to main content

Chestiunile manageriale nu sint o prioritate pentru conducerea Inspectoratului Scolar

Ieri, la Scoala "Spiru Haret", in sala de festivitati, au avut loc sedintele cu directorii unitatilor de invatamint si secretarii. Pentru prima data, la acest gen de intilniri au paticipat si liderii de sindicat din scoli. Cele mai importante chestiuni au fost prezentate de inspectorii Aristica Balaban si Georgela Taranu. Problemele referitoare la normarea si incadrarea personalului didactic au fost lamurite de inspectoarea Aristica Balaban, care a si oferit secretarilor machete cu tabelele privind normarea si incadrarea personalului didactic, cu ajutorul carora sa se colecteze mai usor datele din teritoriu. De asemenea, a raspuns tuturor intrebarilor adresate de directori si secretari, mentionind ca este important sa-si lamureasca toate neclaritatile la sedinta si nu sa dea ulterior telefoane la Inspectoratul Scolar. Problemele referitoare la sustinerea examenelor pentru gradele didactice au fost explicate foarte clar de inspectoarea Georgela Taranu. Despre reusitele Sindicatului Invatamint Braila a vorbit liderul organizatiei, Valeriu Partene.
De la sedinta a lipsit conducerea Inspectoratului Scolar. Motivul pentru care a lipsit inspectorul general Lilliana Tudoran nu a fost comunicat. Inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon a absentat de la aceasta intilnire pentru ca se pregatea sa plece la o alta intrunire importanta de la Arad. In locul sau, la sedinta, s-a prezentat inspectorul de imagine Maria Stefan, care a vorbit mult directorilor insa practic nu le-a spus nimic nou sau important. In privinta tezelor cu subiect unic nu a spus nimic concret, doar a oferit CD-uri cu metodologia conceputa de minister, a anuntat ca se vor infiinta centre de comunicare, neprecizind unde, cind, cum, dar a dat asigurari ca se vor crea toate conditiile pentru ca toti elevii sa primeasca subiectele in acelasi timp. In privinta popularizarii metodologiei, sarcina va reveni profesorilor de specialitate, care vor da explicatii dirigintilor care la rindul lor, vor da explicatii parintilor in sedinte. Aceste sedinte se vor derula saptamina viitoare, dupa care fiecare director trebuie sa trimita Inspectoratului o adresa cum ca actiunea a fost facuta, ca sa poata bifa si Inspectoratul ca s-a facut actiunea. Directorii vor fi obligati sa afiseze metodologia si la avizierul scolii.
Despre evaluarea externa realizata la clasa a IV-a, prof. Maria Stefan nu a spus decit ca nu a avut ca obiectiv realizarea de clasamente, ci descrierea performantelor elevilor, insa nu a comunicat directorilor nici un fel de concluzii care s-au tras dupa aceasta evaluare realizata la nivel national. Evaluarea a fost gindita in conformitate cu standardele internationale. Au participat la activitate elevi de la scoala din Gemenele si de la Liceul de Arta. Inspectoarea Maria Stefan a enumerat apoi problemele abordate la intilnirea cu ministrul Educatiei, fara sa dea nici un fel de explicatii si lamuriri privind modul in care prioritatile nationale ale invatamintului vor influenta sistemul educational al judetului nostru. A amintit despre asigurarea accesului egal la educatie, calitatea educatiei, dezvoltarea institutionala.
Desi a fost sedinta cu directorii si ar fi trebuit sa se discute aprins asupra prioritatilor manageriale pentru anul scolar 2007 - 2008, subiect atins la intilnirea 19 - 20 septembrie cu ministrul Educatiei, acest subiect a fost trecut sub tacere. Drept urmare, fiecare director va conduce scoala in continuare asa cum crede ca este mai bine, fara sa stie daca prioritatile sale manageriale coincid cu cele ale Inspectoratului Scolar sau ale Ministerului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu