• bunica lui i-a arătat ce înseamnă mâncarea cu gust • îndrăgitul chef are și altă pasiune: pescuitul
Ultima zi a Festivalului Peștelui se anunță a fi un adevărat spectacol culinar, căci “la butoane” va fi nimeni altul decât chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre bucătarii de top din România. Aflat pentru prima dată la Brăila pentru un astfel de eveniment, Scărlătescu va găti pe scena de pe Faleză duminică, 24 septembrie, de la ora 18.30.
Cunoscut publicului din România pentru cooking show-urile “Masterchef”, “Chefi la cuțite” și “Bucătari fără limite”, chef Cătălin Scărlătescu nu mai are nevoie de nicio prezentare.
S-a născut și a crescut la Constanța, fiind pasionat de bucătărie chiar din copilărie. Cea care l-a inspirat să meargă în această direcție este bunica lui, despre care a declarat că a fost cea care i-a arătat “ce înseamnă mâncarea cu gust”. A realizat că vrea să fie bucătar cu adevărat la 16 ani, atunci când muncea într-un hotel de la malul mării. “Munceam în Eforie Sud. Nu lucram chiar ca ospătar. Căram bagaje și mi se spunea «Da». Eram poreclit așa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam”, povestea Scărlătescu într-un interviu. Așa că nu a ezitat să treacă prin toate etapele, începând de jos, de la curățatul legumelor.
Prin multă muncă, căci “a trebuit să se taie, să se ardă, să se frigă”, la vârsta de 20 ani a plecat din țară, mai întâi în Italia, la Bologna, iar de acolo în Germania. A urmat apoi o adevărată aventură, căci s-a angajat ca stewart pe un vapor cargo și a avut ocazia să vadă peste 50 de țări, ajungând din Hong Kong până în Brazilia. S-a întors din nou în Germania și a început să lucreze în restaurante cu renume, cum ar fi „Kempinski Sporting Club Badsarrow“ sau „Filippo Nisi“.
După experiența cu Germania, chef Cătălin Scărlătescu s-a decis să revină acasă, în România, și a lucrat la unele dintre cele mai bune restaurante din București. A fost șef bucătar al restaurantului “Angels”, după care a fost executive manager la “Museum”, copartener la restaurantul „Il Gambero Rosso“, iar timp de mulți ani a lucrat și ca executive chef la restaurantul Howard Johnson.
Scărlătescu a cunoscut adevărata faimă odată cu emisiunea “Masterchef” de pe ProTV, iar apoi pentru emisiunea “Chefi la cuțite” de pe Antena 1, show ce a ajuns la sezonul 12.
Cătălin Scărlătescu este renumit și pentru Festivalul Scoicilor pe care îl organizează acasă, la Constanța, eveniment dedicat iubitorilor de fructe de mare.
Pe lângă bucătărie, îndrăgitul chef are și altă pasiune: pescuitul. Pe conturile sale de social media se poate observa cum acesta nu ratează nicio ocazie de a merge în Delta Dunării. Mai mult, acesta a investit în pasiunea sa, cumpărându-și propria barcă.