Surprinzător, după o serie de patru partide în care a acumulat 10 puncte, CF Brăila a pierdut şi pe teren propriu în turneul play out, în faţa gălăţenilor astfel că spectrul retrogradării planează din nou asupra echipei fanion a oraşului Brăila. Iar de data aceasta situaţia este destul de gravă, CF Brăila a căzut pe loc retrogradabil şi ca să mai aibă măcar teoretic sorţi de izbândă în lupta pentru evitarea retrogradării trebuie să câştige toate partidele până la finalul competiţiei. Rapid CFR Suceava este principala contracandidată la menţinerea în Liga a II-a pentru echipa lui Pânzaru. Formaţia suceveană a câştigat pe teren propriu cu Gloria Buzău şi a trecut pe poziţia a treia, una pe care Rapid CFR ar putea să şi-o consolideze dacă învinge miercuri la Farul. De aceea CF Brăila nu mai are voie să facă paşi greşiţi.
Sâmbăta trecută, în cele două reprize ale partidei de pe Municipal, CF Brăila a avut evoluţii diametral opuse, ca de altfel în majoritatea meciurilor disputate pe teren propriu în acest campionat. Elevii lui Pânzaru au jucat bine în prima repriză, dar au ratat inadmisibil din poziţii foarte bune, iar în repriza secundă, evoluţia lor s-a situat la polul opus. Partida a început în nota de dominare a oaspeţilor. Gălăţenii au obţinut trei cornere în primele şapte minute, însă, au şutat o singură dată la poartă prin Gohoreanu (min. 4), fără efect însă pe tabela de marcaj. Replica brăilenilor a venit în minutul 12, Dima i-a pasat lui Câmpeanu, însă, atacantul gazdelor a fost blocat de portarul Costea. Prima mare ocazie de gol a meciului a aparţinut oaspeţilor şi l-a avut în rol principal pe Bâtfoi (min. 14), care, după o centrare a lui Gohoreanu, a şutat imprecis de la marginea careului mic. A urmat o perioadă bună de joc a elevililor lui Pânzaru, însă Dima a fost deposedat in extrtemis de Panait, iar în minutul 20 Ionescu a centrat în careul gălăţean, Câmpeanu a recentrat în faţa porţii, însă, de la doar trei metri, Iordache nu a putut să-l învingă pe Costea. În minutul 21, Câmpeanu şi Panait s-au lovit cap în cap, la o minge trimisă în adâncime de Funză şi ambii au ajuns la Spitalul de urgenţă.
După o întrerupere de cinci minute, CF Brăila şi-a reluat asediul la poarta echipei Dunărea Galaţi, însă, Dima, din foarfecă, a trimis mingea peste transversală şi tot el, câteva minute mai târziu a fost blocat în momentul şutului de Manea. În penultimul minut de joc, Iordache a şutat pe lângă poartă, iar în minutele de prelungire, Spiridon i-a încercat vigilenţa lui Costea, însă, portarul gălăţean a fost la post.
Sfrijan şi Bâtfoi au tranşat meciul în favoarea gălăţenilor
La reluare, CF Brăila a avut două tentative de a periclita poarta adversă, însă, Iordache (min. 49) şi Ionescu (min. 59) nu au reuşit să modifice tabela. Au făcut-o însă gălăţenii în minutul 65: după o incursiune pe partea stângă Bâtfoi a pătruns în careul gazdelor, a pasat în spate la Sfrijan care nu i-a lăsat nicio şansă lui Mitrea şi Dunărea Galaţi conducea cu 1-0. CF Brăila ar fi putut egala cinci minute mai târziu când Spătaru a centrat din corner, însă, transversala s-a opus la mingea trimisă cu capul, de Ochia, din doar trei metri.
În continuare, brăilenii s-au întrecut în şuturi anemice spre poarta lui Costea, în schimb gălăţenii au punctat pentru a doua oară, în minutul 77, prin Bâtfoi care a profitat de o ezitare a lui Ivan şi a făcut inutilă intervenţia lui Mitrea. Putea fi 3-0 pentru Dunărea Galaţi în minutul 88, însă, gălăţenii nu au profitat de contraatacul în superioritate numerică, nepregătit, Radu şi-a asumat răspunderea şutului, dar Mitrea şi-a salvat echipa de la primirea unui alt gol.
În minutele de prelungire ale reprizei a doua, după un contact cu Radu, Dima a obţinut un penalty, iar Ochia a marcat golul de onoare al gazdelor.
Urmează o săptămână de foc pentru elevii lui Pânzaru. Ca să rămână în Liga a II-a, CF Brăila trebuie să câştige miercuri la Buzău şi sâmbătă, cu Rapid CFR Suceava pe Municipal.
CF Brăila: Mitrea - Petean (min. 69: Spătaru), Spiridon, Ivan, Frunză - Dima, Ochia, Neagoe Iordache (min. 60: Cazan), - Cl. Ionescu, Câmpeanu (min. 26: Ndigwe).