Mergi la conţinutul principal

Cetatenii pot adresa intrebari pentru candidatii la europarlamentare

Asociatia Pro Democratia (APD) se implica in informarea cetatenilor cu privire la Parlamentul European si alegerile care vor fi organizate in luna noiembrie 2007. Marti, 16 octombrie, APD alaturi de Clubul Romania-UE si Biroul de Informare al Parlamentului European organizeaza, la Parlamentul European (PE), dezbaterea "Teme europene pentru alegeri europene". Cetatenii care vor sa se informeze cit mai bine in legatura cu programele politice ale candidatilor pentru Parlamentul European pot adresa intrebari pe teme europene prin intermediul Asociatiei Pro Democratia. Cei interesati trebuie sa trimita intrebarile la adresa de mail apd/apd.ro sau printr-o scrisoare catre Asociatia Pro Democratia - bd. Maresal Al. Averescu, nr. 17, Pavilion F, etaj 3, sector 1, cod 011454, Bucuresti, cu mentiunea "Teme europene pentru alegeri europene", pina la data de 13 octombrie.
"La 25 noiembrie romanii se vor prezenta la urne pentru a-si alege reprezentantii in Parlamentul European. Participarea cetatenilor la primul exercitiu electoral european pentru alegerea reprezentantilor lor in singura institutie europeana aleasa in mod direct este extrem de importanta pentru interesele Romaniei. Exprimarea optiunilor electorale ale romanilor in deplina cunostinta de cauza din perspectiva programelor electorale ale candidatilor, este un imperativ", se arata intr-un comunicat al APD.
Intrebarile venite din partea cetatenilor vor fi afisate pe site-ul www.apd.ro si vor fi transmise, mai departe, candidatilor pentru PE urmind ca acestia sa transmita un raspuns. De asemenea, APD va adresa direct la Bruxelles, candidatilor romani pentru PE, cele mai reprezentative 10 intrebari venite din partea cetatenilor, aceasta fiind o premiera pentru Romania.
Cetatenii vor avea posibilitatea de a urmari dezbaterea de la Bruxelles care va fi inregistrata si difuzata pe site-ul APD.
Coordonatorul de proiecte din cadrul APD Club Braila, Mariana Bitca, a declarat ca brailenii pot trimite intrebari pe teme europene si la nivel local.
"Si adresa de e-mail a Asociatiei Pro Democratia Club Braila - apd.braila@apd.ro - poate fi utilizata pentru a primi intrebarile cetatenilor cu privire la alegeri pentru Parlamentul European.
In acest mod vom sti care sint informatiile necesare cetatenilor cu drept de vot, pentru a mandata persoane competente sa ne reprezinte", a precizat Mariana Bitca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu