Skip to main content

Cetatenii, invatati sa se implice in problemele comunitatii

La Hotelul Traian a avut loc, ieri, deschiderea seminarului cu tema "Implicarea participativa a cetatenilor in rezolvarea problemelor comunitatii". Acesta vizeaza dezvoltarea cetateniei participative si optimizarea relatiei dintre cetateni si autoritatea publica locala.
Seminarul este organizat in cadrul proiectului "Cetateanul in primul rind", de catre Asociatia Universitatilor Populare Germane si Fundatia Friederich Ebert Stiftung, in perioada 19 - 21 septembrie, iar gazda evenimentului este Fundatia Lumina din Braila.
Printre principalele teme ale seminarului se numara "Democratia si transparenta decizionala", "Cetatenii si Administratia Publica Locala" si "Transparenta decizionala refectata in Legea 544/2001 si in Legea 52/2003".
Invitati la seminar vor fi facilitatori comunitari din Craiova, Cimpulung Muscel si Suceava, care au prezentat exemple de bune practici din comunitatile pe care le reprezinta. La deschidere au participat reprezentanti ai Autoritatilor Publice Locale, ai ONG-urilor, ai Comitetelor Consultative Cetatenesti, cadre didactice si elevi.
In urma seminarului se doreste crearea unui grup de initiativa locala, care sa asigure facilitarea relatiei dintre cetateni si autoritati.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu