Mergi la conţinutul principal

"CET" vrea sa-si faca sursa de producere a energiei termice pe timp de vara

Actionarul majoritar al operatorului local de termoficare - SC "CET" - a aprobat suplimentarea planului investitional al societatii cu o lucrare menita sa reduca simtitor costurile de producere a energiei termice pe timp de vara. Investitia care va fi efectuata din surse de finantare proprii ale operatorului, ar urma sa fie finalizata in primavara anului viitor pentru a intra in functiune inca din vara. Oportunitatea investitiei, asa cum a explicat conducerea "CET", este aceea de a rentabiliza producerea energiei termice pe timpul verii. "In sezonul cald consumul populatiei este de 10 - 12 gigacalorii/ora, adica energia termica pentru prepararea apei calde. Capacitatile de productie din centrala de pe platforma sint mult prea mari si, la acest consum, costurile producerii acestei cantitati de energie termica sint mari. De exemplu, numai consumul de gaz metan este de 6.400 mc/ora, pe cind sursa de vara ce va fi construita va fi mult mai mica, adica la o capacitate de maxim 15 Gcal/ora si avea un consum pentru aceeasi cantitate de energie termica de doar 12.000 - 18.000 mc/ora. In plus, noua sursa va respecta cerintele de mediu, cu atit mai mult cu cit va fi amplasata chiar la marginea municipiului", a explicat directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu. Sursa citata a mai adaugat ca, la acest moment, procedurile aferente construirii noii surse de vara se afla in prima etapa, in sensul realizarii studiului privind investitia. Sursa de vara va fi amenajata intr-un punct termic de la intrarea in oras pe soseaua Vizirului. "Pina la jumatatea lunii viitoare speram sa avem documentatia gata care sa ne spuna exact care este costul investitiei si ce lucrari trebuie efectuate, astfel incit din ianuarie, anul viitor, sa lansam licitatia pentru achizitia de materiale si instalatii necesare realizarii acestei surse. Speram ca in primavara sa se finalizeze investitia pentru ca din vara viitoare sa functionam cu noua sursa", ne-a declarat Patrascu.
Important de mentionat este ca operatorul de termoficare si-a amenajat in urma cu citiva ani o sursa de vara pe platforma uzinei "Promex", dar pe care a fost nevoit sa o inchida pe considerentul nerespectarii cerintelor de protectie a mediului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu