Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"CET" va depune oferta pentru concesionarea serviciului public de termoficare

Operatorul local de termoficare - SC "CET" SA Braila - se pregateste pentru depunerea unei oferte in cadrul licitaiei in vederea delegarii de gestiune prin concesiune a serviciului public de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice in sistem centralizat din municipiu. Conducerea societatii a explicat ca va cumpara caietul de sarcini al licitatiei elaborat de municipalitate pentru a redacta in forma scrisa o oferta. "Cu siguranta societatea “CET” va depune o oferta si consideram ca avem toate atuurile astfel incit sa fim desemnati adjudecatari ai licitatiei" ne-a declarat directorul general al SC "CET", Nicu Bajan, in esenta acelasi mesaj fiind lansat si de catre viceprimarul Lucian Tilea, cel care are in competenta societatea "CET".
Important de mentionat este ca termenele prevazute initial in hotarirea Consiliului Local Municipal pe subiectul concesionarea serviciliului public de termoficare au fost decalate cu citeva zile, in vederea parcurgerii etapei obligatorii de validare a acestui act de catre Prefectura. In cazul in care in aceasta etapa nu va fi desemnat nici un cistigator, procedura va fi reluata, concesionarea urmind a se realiza prin metoda negocierii directe. Termenul de concesionare este de 25 de ani cu posibilitatea de prelungire prin acordul partilor cu inca jumatate din perioada initiala de concesionare. In ceea ce priveste valoarea redeventei, propunerea primarului Constantin Cibu, asumata de consilieri prin vot, a fost ca aceasta sa fie simbolica de 5.000 RON/lunar pentru o perioada de 2 ani cu obligatia, dupa expirarea perioadei, de renegociere a acestui capitol.
Contextul in care s-a realizat acest pas este acela ca, de la bugetul de stat, au fost alocate importante fonduri destinate exclusiv unor investitii in sistemul de termoficare in sensul modernizarii si reabilitarii acestora. Cheltuirea acestor sume, in cazul de fata fondul alocat fiind de circa 60 miliarde lei, a fost conditionata de catre Guvern de incredintarea catre un operator a serviciului de interes general de producere si distributie a energiei termice prin licitatie publica, daca acest lucru nu s-a realizat pina acum. Acesta este de fapt si cazul Brailei intrucit, la acest moment, operatorul local care presteaza serviciul de termoficare - SC "CET" SA Braila, la care Consiliul Local Municipal este actionar majoritar - este doar titular al dreptului de administrare a mijloacelor ce apartin domeniului public de interes local aferente acestei activitati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii