Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"CET" se pregateste pentru trecerea la sezonul de vara

Nici o asociatie de proprietari din municipiu nu a cerut, in mod oficial, SC "CET" intreruperea furnizarii energiei termice in conditiile in care s-a incalzit vremea. Dupa cum a explicat directorul Directiei Distributie din cadrul SC "CET" SA Braila, Ionel Patrascu, la acest moment centrala termica functioneaza cu un singur cazan care produce necesarul de energie termica al orasului raportat la media temperaturilor exterioare. Mai mult, sursa citata a precizat ca asociatiile au posibilitatea de a regla singure consumul de caldura prin actionarea vanei conductei de energie termica. "Exista asociatii de proprietari care au inchis vanele, dar nu ne-au anuntat de acest lucru. Asa cum am mai spus, noi oricum monitorizam evolutia temperaturilor exterioare pe timpul noptii, astfel incit atunci cind vor fi indeplinite conditiile cerute de lege, sa intrerupem furnizarea", ne-a declarat sursa citata. De asemenea, Patrascu a precizat ca cel mai probabil inchiderea sezonului rece 2006 - 2007 va avea loc oficial la finele acestei luni, cind oricum se incheie si sesiunea de acordare a ajutoarelor pentru incalzire destinate familiilor cu venituri reduse. Potrivit legislatiei in domeniu, practic, sezonul rece se sfirseste in momentul in care media temperaturilor pe timpul noptii depaseste timp de 3 zile consecutiv 10 grade Celsius, astfel incit societatea procedeaza la intreruperea furnizarii caldurii catre populatie.
De mentionat este ca sezonul rece 2006 - 2007 a fost unul deosebit de blind in comparatie cu iernile trecute, media temperaturilor pe timpul noptii incadrindu-se sub 10 grade Celsius cu minus, in timp ce pe parcursul zilei au fost inregistrate si maxime peste 15 grade Celsius cu plus. Si din punct de vedere al numarului total de apartamente racordate la sistemul centralizat situatia nu a fost tocmai roza intrucit in aceasta iarna din totalul de 52.200 de apartamente existente in municipiu, doar 25.019 mai sint incalzite centralizat, numar in scadere cu aproape 2.000 in comparatie cu numarul de apartamente nedebransate la debutul sezonului rece 2005 - 2006.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii