Skip to main content

"CET" se pregateste pentru trecerea la sezonul de vara

Nici o asociatie de proprietari din municipiu nu a cerut, in mod oficial, SC "CET" intreruperea furnizarii energiei termice in conditiile in care s-a incalzit vremea. Dupa cum a explicat directorul Directiei Distributie din cadrul SC "CET" SA Braila, Ionel Patrascu, la acest moment centrala termica functioneaza cu un singur cazan care produce necesarul de energie termica al orasului raportat la media temperaturilor exterioare. Mai mult, sursa citata a precizat ca asociatiile au posibilitatea de a regla singure consumul de caldura prin actionarea vanei conductei de energie termica. "Exista asociatii de proprietari care au inchis vanele, dar nu ne-au anuntat de acest lucru. Asa cum am mai spus, noi oricum monitorizam evolutia temperaturilor exterioare pe timpul noptii, astfel incit atunci cind vor fi indeplinite conditiile cerute de lege, sa intrerupem furnizarea", ne-a declarat sursa citata. De asemenea, Patrascu a precizat ca cel mai probabil inchiderea sezonului rece 2006 - 2007 va avea loc oficial la finele acestei luni, cind oricum se incheie si sesiunea de acordare a ajutoarelor pentru incalzire destinate familiilor cu venituri reduse. Potrivit legislatiei in domeniu, practic, sezonul rece se sfirseste in momentul in care media temperaturilor pe timpul noptii depaseste timp de 3 zile consecutiv 10 grade Celsius, astfel incit societatea procedeaza la intreruperea furnizarii caldurii catre populatie.
De mentionat este ca sezonul rece 2006 - 2007 a fost unul deosebit de blind in comparatie cu iernile trecute, media temperaturilor pe timpul noptii incadrindu-se sub 10 grade Celsius cu minus, in timp ce pe parcursul zilei au fost inregistrate si maxime peste 15 grade Celsius cu plus. Si din punct de vedere al numarului total de apartamente racordate la sistemul centralizat situatia nu a fost tocmai roza intrucit in aceasta iarna din totalul de 52.200 de apartamente existente in municipiu, doar 25.019 mai sint incalzite centralizat, numar in scadere cu aproape 2.000 in comparatie cu numarul de apartamente nedebransate la debutul sezonului rece 2005 - 2006.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu