Mergi la conţinutul principal

"CET", pe ultima suta de metri cu pregatirile de iarna

De saptamina viitoare, asociatiile de proprietari din municipiu vor avea la dispozitie energie termica pentru a incalzi apartamentele arondate sistemului centralizat de termoficare. Dupa cum a explicat conducerea SC "CET", va fi optiunea fiecarei asociatii daca si cind va deschide vanele din subsol pentru a consuma energie termica pentru incalzire. "Lunea viitoare vom porni sursa mare de producere a energiei termice de pe platforma si vom efectua probele de presiune la cald, astfel incit sa avem o ultima verificare a retelei inainte de inceperea sezonului rece. Practic, dupa finalizarea acestor probe, agentul termic va fi disponibil in retea, iar asociatiile vor putea consuma caldura dupa cum doresc", ne-a declarat directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu. De asemenea, sursa citata a precizat ca, totusi, la acest moment, primesc caldura Caminul de batrini de la Lacu Sarat, 4 gradinite si 2 scoli, precum si apartamentele care sint contorizate individual.
Ca si in anii precedenti, Executivul a aprobat un act normativ care stabileste nivelul cuantumului ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor pe timpul iernii 2008 - 2009. Potrivit acestor prevederi, pe segmentul termoficare, factura la incalzire va fi compensata in intregime pentru beneficiarii ajutorului social, adica familiile care au un venit pe persoana sub 155 lei, precum si persoanele singure cu venituri sub acest prag. Ajutorul pentru incalzirea locuintelor care inca mai sint arondate sistemului centralizat de termoficare reprezinta o compensare aplicata procentual, in functie de venitul fiecarei familii. Astfel, de exemplu, la un venit pe membru de familie cuprins intre 210 lei si 155,1 lei, Guvernul s-a angajat sa suporte 80% din factura la incalzire, in timp ce ultimul prag pentru care se acorda ajutor pentru incalzire este 540,1 lei - 615 lei pentru care compensarea este de doar 10 procente.
Reamintim ca potrivit hotaririi Consiliului Local Municipal, in acest sezon rece populatia va plati un tarif de 154,56 lei/gigacalorie, in crestere cu 10% fata de tariful practicat in ultimii 2 ani - 140,51 lei. Potrivit legislatiei in domeniul termoficarii, sezonul rece debuteaza oficial dupa 3 zile consecutive in care temperaturile exterioare pe timpul zilei scad sub 10 grade Celsius.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu