Mergi la conţinutul principal

CET ne promite o incalzire mai eficienta la iarna

Conducerea operatorului local de termoficare SC "CET", a anuntat ca a finalizat mai multe lucrari de modernizare si automatizare a componentelor sistemului, situatie in care sustine ca vor fi imbunatatite simtitor conditiile in care apartamentele racordate sistemului centralizat vor fi incalzite la iarna. In plus, este de asteptat ca toate aceste investitii sa aiba o influenta pozitiva si in ceea ce priveste costul de producere a energiei termice, astfel incit tariful de facturare a gigacaloriei pentru populatie sa poata fi mentinut la nivelul sezonului rece trecut.
"Factorii de decizie centrali au inteles stringenta rezolvarii problemei termoficarii si, de citiva ani, au fost alocate sume pentru modernizari si reabilitari de retele de termoficare. Noi am inceput de citiva ani modernizarea sistemului centralizat de termoficare cu surse proprii sau cu bani de la Guvern iar un prim rezultat este acela ca, la acest moment, avem 29 de Puncte Termice (PT) complet automatizate, ceea ce inseamna jumatate dintre PT-urile din municipiu", ne-a declarat directorul general al SC "CET" SA, Ionel Patrascu. El a explicat ca automatizarea PT-urilor permite operatorului un control mult mai riguros in ceea ce priveste conditiile de livrare a agentului termic si apei calde catre consumatori. "De exemplu, pe timp de noapte, neexistind consum, apa calda era la 70 de grade Celsius. Acum, dupa modernizarea PT-urilor, pot controla mult mai bine temperatura apei si o pot tine la 55 de grade. Diferenta de energie termica de la 70 la 55 de grade reprezenta pentru noi pierdere, iar acum fiind vorba despre o gestionare detaliata cu instalatiile automatizate nu vor apare aceste pierderi si astfel costurile pentru apa calda vor fi mai mici", a spus Patrascu. De asemenea, sursa citata a subliniat ca si in cazul caldurii se va observa o imbunatatire: "Pentru caldura avem senzori la temperatura exterioara. Inainte, pompele mergeau aproape nonstop si lumea suna si spunea sa reducem caldura. Acum nu mai e problema pentru ca avem instalatii care isi regleaza temperatura automat in functie de temperaturile exterioare. Am avut situatii anul trecut, de exemplu, cu asociatii care au cerut temperaturi ale agentului termic mai mari decit cele prevazute in diagrama de reglare care face corelatia intre temperatura agentului termic si temperaturile exterioare. Am mers cu ei in punctele termice si s-au facut reglajele necesare si s-a rezolvat problema. Aici, de fapt, este imbunatatirea relatiilor contractuale intre client si furnizor. Eu furnizez energie termica in cantitatea si temperatura ceruta de client", a mai spus Patrascu.
Important de mentionat, dupa cum a explicat directorul "CET", este si ca in cursul anului viitor vor fi finalizate lucrarile de automatizare si la celelalte PT-uri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro