"CET" este gata pentru iarna 2009 - 2010 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"CET" este gata pentru iarna 2009 - 2010

În cadrul şedinţei de ieri a Colegiului Prefectural, conducerea SC "CET" a prezentat stadiul lucrărilor, atât pe partea de revizie şi reparaţii, cât şi investiţii punctând că, urmare a finalizării acestora, vor fi resimţite încă din această iarnă efecte benefice din punct de vedere al eficienţei energetice. De exemplu, la capitolul investiţii, directorul general al "CET", Ionel Pătraşcu a subliniat că, până în prezent, au fost finalizate lucrările de modernizare a reţelei secundare, în sensul înlocuirii conductelor vechi cu ţevi preizolate, pentru 5 puncte termice din oraş: "Este vorba despre PT2 Radu Negru, PT2 Dorobanţi, PT3 Dorobanţi, PT2 Obor şi PT2 Călăraşi IV. De asemenea, pentru PT3 Călăraşi IV şi PT4 Hipodrom au mai rămas de finalizat lucrările de refacere a carosabilului cu termen final de execuţie 15 noiembrie", a spus Pătraşcu, adăugând că pentru acest an bugetul alocat acestor lucrări de modernizare este de 2,3 milioane lei din care 1,5 milioane de la bugetul local. De asemenea, sursa citată a precizat că, per ansamblu, în cadrul Programului guvernamental "Termoficare 2006 - 2015 căldură şi confort", accesat de "CET" Brăila, pentru acest an valoarea contractelor de lucrări vizând modernizarea reţelelor secundare precum şi a punctelor termice se ridică la 4,8 milioane lei din care 2,66 milioane lei reprezintă contribuţia bugetului local. "Din totalul lucrărilor efectuate până la această dată în valoare de 3,9 milioane lei au fost decontate lucrări în valoare de 2,26 milioane lei, restul urmând a fi decontat în 2010, odată cu finalizarea lucrărilor conform contractului, termenul final fiind 31 decembrie 2010", a mai spus Pătraşcu.

Asociaţiile de proprietari, restante 6,5 milioane la CET

Tot referitor la subiectul încălzirii, primarul a ţinut să atragă atenţia, în cadrul unei conferinţe de presă, că ar fi bine ca şi cetăţenii care se ştiu datori la acest capitol să mai achite din sumele restante, deoarece datoria asociaţiilor de proprietari la CET este de 65 de miliarde de lei vechi, iar furnizorii de gaze nu sunt dispuşi să mai păsuiască CET-ul, aşa cum o făceau în anii trecuţi: "Noi putem da oricând drumul la căldură, din momentul în care o asociaţie de proprietari face cerere. Nu este nicio problemă în acest sens. Problema e că asociaţiile de proprietari au datorii de 65 de miliarde de lei vechi la CET, iar CET-ul are la furnizori peste 100 de miliarde. De abia am plătit anul acesta alte 150 de miliarde datorii. Iar furnizorii nu sunt dispuşi să mai păsuiască CET-ul, aşa cum o făceau acum 2 - 3 ani. Deci, fac apel la fiecare cetăţean, să fie conştiincios şi să îşi plătească datoriile. Mai ales că în decembrie şi ianuarie vor fi luni de vârf şi vom ajunge la nişte cheltuieli foarte mari". Simionescu a mai adăugat că preţul gigacaloriei va rămâne acelaşi de anul trecut, aşadar fiecare îşi va putea estima costul întreţinerii, raportat la cel de anul trecut, din aceeaşi perioadă: "Eu am cerut prognoza meteo pe următoarele 10 zile, şi în afară de un prag minim de până la 0 grade pe data de 1 noiembrie, temperaturile se vor situa undeva între 14 - 15 grade, deci eu zic că e bine şi nu vom avea probleme deosebite", a mai adăugat acesta.

Legat de ajutoarele pentru încălzire, edilul-şef a precizat că au început să fie depuse cereri, însă într-un număr mai mic faţă de aceaşi perioadă din 2008: "La lemne, faţă de 6.422 de cereri anul trecut, acum avem doar 2.318; la gaze naturale, faţă de 12.500 anul trecut acum avem doar 2.338, iar pentru agent termic avem doar 50 de cereri, faţă de 7.748 anul trecut. Asta poate şi datorită vremii frumoase, poate şi datorită pragului care a scăzut, dar acest lucru nu a influenţat foarte mult totuşi. În plus, legat de lemne, din tăierile pe care le-am făcut tot anul prin municipiu, am dus materialul rezultat la cei cu probleme sociale. Probabil luna de vârf a depunerilor de cereri va fi în noiembrie, şi i-am anunţat pe cei de la aistenţă socială să fie pregătiţi pentru un val de solicitări...În plus, dacă cumva se modifică legea şi se revine la pragul de 615 lei /pers noi suntem mobilizaţi", a punctat Simionescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro