Mergi la conţinutul principal

Cetăţenii pot afla informaţii direct de la judecătorii care dau verdicte în dosare

 

Vineri, brăilenii interesaţi de actul de justiţie şi care vor să cunoască activitatea instanţei de judecată pot participa la "Ziua Porţilor Deschise" la Tribunalul Brăila. Între orele 9.00 - 13.00, cetăţenii sunt aşteptaţi la instanţă, cu actul de identitate, pe care trebuie să îl prezinte la intrare.
Potrivit comunicatului transmis la redacţie, cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei, celebrată în întreaga Europă, pe 25 octombrie a fiecărui an, Tribunalul Brăila organizează, pe 23 octombrie, "Ziua porţilor deschise". Manifestarea vizează consolidarea relaţiei de încredere dintre magistraţi - cei care înfăptuiesc actul de justiţie - şi beneficiarii acestuia - cetăţenii.
"Organizarea evenimentului are ca scop asigurarea transparenţei activităţii instituţiei, astfel încât cetăţenii să îşi formeze o imagine reală a condiţiilor de lucru ale magistraţilor, precum şi a etapelor pe care le parcurge un dosar de la înregistrare până la soluţionare.
Sunt invitaţi să participe la acest eveniment, alături de studenţi, elevi, profesionişti ai dreptului, toţi cetăţenii interesaţi în cunoaşterea şi înţelegerea sistemului judiciar, a activităţii instanţei. Participanţii vor avea posibilitatea, în intervalul orar 9.00-13.00, să intre în dialog cu judecătorii sau personalul auxiliar din cadrul instanţei şi să viziteze unele compartimente în care se desfăşoară activitatea instanţei, fără însă a se perturba activităţile curente ale Tribunalului Brăila, pentru a avea reprezentarea cât mai completă a activităţii instituţiei", se arată în informarea semnată de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, expert Georgiana Streche.
Accesul la eveniment este permis oricărei persoane interesate, după prezentarea documentului de identitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro