Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cervantes pe intelesul copiilor

Duminica, la Teatrul de papusi s-a prezentat o noua premiera, "Morile de vint ale lui Sancho Panza", dupa Cervantes, in regia lui Mihai Paun. Povestea lui Don Quijote a fost simplificata si modificata astfel incit a ajuns pe intelesul copiilor, chiar daca se vorbeste despre vise macinate de morile de vint, normalitate, libertate si curaj. Foarte interesanta este si solutia regizorala aleasa pentru a prezenta povestea lui Sancho Panza. In scena se construieste o alta scena, iar personajele interpretate in prima de actori se transforma in cea de-a doua in papusi. Acest truc reuseste sa-i atraga si pe copiii foarte mici, care, odata cu aparitia papusilor, devin mult mai atenti. Un alt atu al spectacolului este muzica, foarte antrenanta si atragatoare. Din distributie fac parte: Florin Chirpac, Iulian Gheorghe, Sofia Catruna, Jana Nesa, Gabriela Picus, George Popa, Valentina Lepadatu, Liliana Alexandrescu si Aurora Popescu. Scenografia ii apartine Ancai Tofan, iar muzica a fost compusa de Cristian Doicu.
"Asemenea spectacole stiu ca s-au mai montat la Galati si la Baia Mare. Este vorba, in primul rind, de visele pe care le avem fiecare transpuse acum pe intelesul copiilor, si in al doilea rind am considerat ca macar la teatru copiii sa auda de acest personaj, care este foarte important. Am apreciat ca Sancho Panza este personajul principal, desi e insotitorul lui Don Quijote, pentru ca de fapt el este cel care dirijeaza totul. S-a lucrat greu pentru ca tema este dificila, dar interpretilor le-a placut foarte mult textul si au fost foarte interesati de personaje. Au fost probleme si pentru compozitor ca sa gaseasca spiritul muzicii spaniole, insa pina la urma a reusit. Din punctul meu de vedere am realizat ce ne-am propus, ramine sa vedem daca va fi si pe placul copiilor", a explicat regizorul Mihai Paun.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii