Cersetori la usa comunitatii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cersetori la usa comunitatii

Tristi, cu fetele acoperite de mizerie, cinci copii din Chiscani traiesc din mila localnicilor. Ceea ce ii deosebeste pe acestia de alti copii este faptul ca au avut nesansa sa se nasca intr-o familie de alcoolici.
Mama, care a fost internata la Psihiatrie cu diagnosticul "encefalopatie alcoolica" si "toxica a membrelor inferioare", a ajuns, la numai 42 de ani, o adevarata epava, fiind dependenta de cei din jurul sau. Copiii, care au virstele cuprinse intre 4 si 15 ani, sint cei care le ingrijesc atit pe ea, cit si pe bunica paterna (72 ani).
Cei sapte membri ai familiei traiesc inghesuiti intr-un antreu si o camaruta, ce stau sa se prabuseasca.
"Datorita faptului ca au o situatie precara, dezvoltam un proiect cu finantare externa, pentru constructii de locuinte, destinate celor marginalizati", a declarat primarul comunei Chiscani, Ion Craciun.
Acesta a adaugat ca, desi familia Cismaru primeste ajutorul social, Constantin (46 ani), care este apt de munca, nu "poate" presta cele 72 de ore de munca in folosul comunitatii, acesta fiind un prieten fidel al lui Bachus.
Surse din cadrul primariei Chiscani ne-au relatat ca satenii au ajutat intotdeauna aceasta familie, de mila copiilor. Cum, insa, alimentele primite nu erau lichide, barbatul prefera sa le vinda, pentru a-si putea cumpara bautura. Hainele primite de la sateni sau de la fundatii, cum nu se puteau spala singure, cind ajungeau la cota maxima de mizerie, erau tocmai bune de pus pe foc.
"Toti adultii din familie au probleme cu bautura si nu le place munca. Spre exemplu, desi i-am oferit loc de munca, prefera sa stea acasa si sa primeasca ajutorul social", a concluzionat primarul Craciun.
Desi primaria este ingrijorata de starea copiilor, care sint total neingrijiti, barbatului se pare ca nu ii pasa prea mult de soarta lor. De altfel, el a refuzat categoric aplicarea oricarei masuri de protectie pentru acestia, motivind ca are nevoie de ei sa il ajute la treburile gospodaresti. Nenorocirea cea mai mare este ca decizia tatalui ii condamna sa traiasca intr-o mizerie greu de imaginat, intr-un adevarat focar de infectie.
Directorul general adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, Simona Cimpoaie, ne-a declarat ca s-au inceput demersurile pentru instrumentarea cazului celor cinci frati: "S-a realizat o deplasare la domiciliul familiei. Urmeaza ca primaria Chiscani sa ne inainteze un plan de servicii destinat prevenirii separarii copiilor de familie, in care sa fie consemnate toate serviciile si prestatiile pe care autoritatea locala le-a acordat in acest sens. Functie de propunerile din planurile de servicii intocmite de primarie, institutia noastra va proceda, daca se impune, la stabilirea masurilor de protectie speciala pentru copii."

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro