Verdictul în procesele pe care liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu le are cu ANI se lasă aşteptate, graţie unor trucuri avocăţeşti. Ieri, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus amânarea judecării în dosarul "Sportul", nr. 6647/2/2012•, pentru data de 4 noiembrie, după cum ne-a transmis Biroul de Presă al instanţei. Potrivit presei centrale, la termenul de ieri a fost depusă o cerere de intervenţie în dosar, ceea ce înseamnă că o persoană care nu era parte în proces a solicitat să fie introdusă în el. Celălalt dosar în care preşedintele CJ Brăila se luptă cu Agenţia Naţională de Integritate, dosarul "Concivia", nr. 8586/2/2011, ar putea să ajungă la un alt complet de judecată. Asta, după ce avocaţii lui Stancu au folosit un alt tertip, formulând o cerere de recuzare a magistraţilor din completul de ieri, după cum au precizat pentru "Obiectiv" reprezentanţii Biroului de Presă al ÎCCJ. Potrivit "Gândul", motivul invocat pentru recuzare a fost acela că din complet fac parte judecătorii care au decis că preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este incompatibil. Ieri nu s-a luat o decizie privind această cerere, dar în cazul în care va fi aprobată, aceasta i-ar putea garanta lui Stancu o tergiversare a procesului până anul viitor. Recuzarea este un mijloc procedural prin intermediul căruia părţile dintr-un proces pot solicita, în cazurile prevăzute de lege, îndepărtarea unuia sau a mai multor judecători din completul de judecată.
Contactat telefonic, ieri, de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a refuzat să facă vreun comentariu.
Reamintim că dosarul "Sportul" a ajuns la Înalta Curte în martie 2014, Gheorghe Bunea Stancu declarând recurs împotriva soluţiei Curţii de Apel Bucureşti, din octombrie 2013, când ANI a ieşit învingătoare. Potrivit ANI, şeful Consiliului Judeţean Brăila a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese şi a săvârşit "infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie", asta după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar. Cealaltă cauză a fost înregistrată pe rolul Înaltei Curţi pe data de 30 ianuarie 2013, asta după ce, în septembrie 2012, la Curtea de Apel Bucureşti, Stancu a avut parte tot de o înfrângere. Şi în acest dosar, judecătorii i-au respins acţiunea lui Gheorghe Bunea Stancu, ca nefondată, însă acesta a declarat recurs. Inspectorii ANI au arătat că, în calitate de şef al CJ Brăila, Bunea Stancu a acordat cinci contracte în valoare totală de 2,7 milioane de lei, fără TVA, firmei "Concivia", pe care o controlează prin intermediul "Bursagrirom" SA. Vom reveni.