Mergi la conţinutul principal

Cercetașii brăileni și “Agricost” organizează acțiunea “Fără plastic în Insula Mare a Brăilei”

* este vorba despre o campanie de ecologizare ce va avea loc sâmbăta aceasta, în Insulă, în pădurea de lângă punctul de trecere bac * peste 30 de elevi, de la clasa I până la clasa a XII-a, s-au oferit să fie voluntari și să curățe pădurea de deșeuri

 

Organizația Națională Cercetașii României, prin Centrul local “Nufărul alb” Brăila, organizează weekendul acesta acțiunea de ecologizare “Fără plastic în Insula Mare a Brăilei”. Operațiunea se bucură de sprijinul SC “Agricost” SA, firma care lucrează în concesiune circa 57.000 hectare de teren arabil din Insula Mare a Brăilei, în cadrul uneia dintre cele mai mari și mai moderne exploatații agricole din Europa. Astfel, sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 10.00, peste 30 de voluntari, elevi de la clasa I până la clasa a XII-a, împreună cu alți cercetași, vor curăța pădurea de lângă punctul de trecere bac din Insulă, cea din spatele silozului.

“Noi, la Cercetași, ne desfășurăm de regulă activitățile în aer liber. Până acum mergeam în Grădina Mare sau în Monument, dar pandemia ne-a dat un pic planurile peste cap. Însă în ultima perioadă am mers în Insula Mare, în pădurea de lângă trecere bac. E un loc foarte frumos, însă trebuie îngrijit. Așa ne-am gândit să organizăm această acțiune de ecologizare, care până la urmă nu o facem doar pentru noi, ci și pentru brăilenii care vin în acea zonă, mai ales acum că vor veni sărbătorile, apoi vine și vara și lumea va dori să iasă în natură. Am insistat să facem curat acolo pentru că este un loc aproape de Brăila, copiii pot ieși să se joace, este aer curat, e pădure. E chiar un loc foarte frumos și e păcat să îl lăsăm așa. Pentru cercetași, natura este ca un cămin și vrem să avem grijă de căminul nostru. Și ne dorim ca oamenii, indiferent dacă participă sau nu la astfel de activități, să păstreze curățenia de fiecare dată când își vor petrece timpul afară, ne-a spus Daniela Ioan, voluntară la Cercetașii brăileni și coordonatoarea acțiunii de sâmbătă.

Partener în campania “Fără plastic în Insula Mare a Brăilei” este compania Agricost, care îi va sprijini pe voluntari cu toate materialele necesare pentru a curăța pădurea.

“Cei de la Cercetași au venit cu ideea acestei acțiuni de ecologizare și ne bucurăm că putem să le fim parteneri. Le vom asigura tot ce au nevoie, de la saci și mănuși la o mașină cu care să ducem deșeurile adunate. De asemenea, le vom asigura și transportul gratuit cu bacul”, ne-a declarat Mihai Solomei, directorul Agricost.

Daniela Ioan, organizatoarea campaniei, ne-a mărturisit că nu este pentru prima dată când cei de la Agricost le sar în ajutor. Cercetașii brăileni plănuiesc să mai organizeze vara aceasta și alte activități de ecologizare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro