* evenimentul are loc vineri, 29 aprilie, de Izvorul Tămăduirii * expoziția reprezintă "o manifestare artistică specifică unor civilizații străvechi, unor meșteșuguri ce valorifică forme tradiționale cu rădăcini ancestrale", precizează organizatorii
Vineri, 29 aprilie, ora 11.00, la Secția Etnografie a Muzeului Brăilei "Carol I" are loc vernisajul expoziției temporare "Ceramică tradițională din Oltenia", cu obiecte aduse din colecțiile Muzeului Olteniei Craiova.
"Expoziția "Ceramică tradițională din Oltenia" - bogăție a spiritului
oltenesc, reprezintă o manifestare artistică specifică unor civilizații
străvechi, unor meșteșuguri ce valorifică și evidențiază forme
tradiționale cu rădăcini ancestrale și bogății spirituale. Oltenia este, fără doar și poate, o istorie a talentului și creativității românești. Vase din lut simple sau decorate cu artă și măiestrie, semne și simboluri scrise sau pictate, motive vegetale, florale sau geometrizate, ornamente cu caracter social, întâlnim pe toate artefactele ceramice care vorbesc de la sine despre cultura, istoria și civilizația așezării oltenești", precizează organizatorii evenimentului.
Prin aceste manifestări expoziționale, completate de un sistem educațional coerent și bine pus la punct, cultura populară, meșteșugurile și tradiția pot fi duse mai departe, pentru a fi cunoscute de generațiile viitoare.
Coordonatorii expoziției sunt: Loredana Vasilica Durău și Roxana Deca, muzeografi la Secția de Etnografie, Sorin Turcu, conservator și Laurențiu Ungureanu referent - Muzeul Olteniei Craiova, precum și Gabriela Dorina Cloșcă, șeful Secției Etnografie din cadrul Muzeului Brăilei "Carol I".