Centrul de Prevenire Antidrog Brăila desfășoară activități de informare și conștientizare cu privire la riscurile asociate fumatului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Ziua Națională fără Tutun – 17 noiembrie

Centrul de Prevenire Antidrog Brăila desfășoară activități de informare și conștientizare cu privire la riscurile asociate fumatului

în această săptămână, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila desfășoară activități de informare cu privire la riscurile de sănătate asociate fumatului, atât în rândul elevilor, cât și al comunităților locale au fost realizate dezbateri pe tema fumatului la mai multe instituții de învățământ și acțiuni de sensibilizare a comunității locale la fenomenul fumatului în zona pietonală a străzii Mihai Eminescu

 

Efectele nocive ale consumului de tutun! Discuții cu elevi și cetățeni au fost organizate de reprezentanții Centrului Antidrog Brăila, care în această săptămână desfășoară activități specifice pentru marcarea Zilei Naționale fără Tutun – 17 noiembrie. Această zi este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, în scopul sensibilizării populației României în ceea ce privește beneficiul renunțării la fumat. Agenția Națională Antidrog (ANA) se alătură campaniei de marcare a acestei zile prin activități derulate la nivel național și măsuri specifice menite să informeze și să tragă un semnal de alarmă cu privire la efectele nocive determinate de fumat în general.

În acest context, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila desfășoară pe parcursul întregii săptămâni activități de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile de sănătate asociate fumatului, atât în rândul elevilor, cât și al comunităților locale. “Împreună cu voluntarii centrului, au fost realizate dezbateri pe tema fumatului la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, Colegiul Tehnic “C. D. Nenițescu”, școala Gimnazială “Radu Tudoran”, școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”,  școala Gimnazială “Vlaicu Vodă” din Brăila. Acțiuni de sensibilizare a comunității locale la fenomenul fumatului au fost realizate în zona pietonală a străzii Mihai Eminescu”, se arată în comunicatul transmis de la Centrul Antidrog Brăila.

La nivel național, potrivit rezultatelor ultimului studiu în populația generală(General Population Survey), realizat de Agenția Națională Antidrog în anul 2019, după alcool, fumatul țigaretelor cu tutun înregistrează cel de-al doilea nivel al prevalenței consumului de droguri în populația României. Astfel, un procent de 58,3% dintre cei intervievați au fumat cel puțin o dată de-a lungul vieții, 40,8% dintre aceștia declarând că au fumat și în ultimele 30 de zile.

Cea mai mică vârstă de debut declarată a fost 6 ani, iar media vârstei de debut este de 18,6 ani. Analiza vârstei medii de debut în consumul produselor din tutun indică faptul că aproape trei sferturi (71,1%) dintre respondenți au declarat că au fumat pentru prima dată înainte de a împlini vârsta de 20 ani, pentru 12,4% apariția acestui comportament întâmplându-se înainte de împlinirea vârstei de 14 ani (12,4%).

În absența datelor de la 5 țări (Danemarca, Luxemburg, Polonia, Slovenia și Suedia), la nivelul Uniunii Europene, prevalența consumului de tutun de-a lungul vieții variază de la 80,5% (Franța), la 45,1% (Malta). Cu o prevalență de 58,3%, România ocupă locul al 9-lea în clasamentul european.

Toate aceste informații au fost transmise de reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro