Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Cristian Pricop - vicepreşedinte PDL, este de părere că fostul manager al spitalului, Ştefan Mihăilescu, nu poate avea pretenţia de a reveni în funcţie, atât timp cât nu se află în posesia unui ordin de ministru, prin care să fie numit în fruntea instituţiei. Pricop a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că disputele dintre Mihăilescu şi actualul manager, Rodica Sin, nu fac bine spitalului şi că fostul director ar trebui să-şi rezolve problemele direct cu ministerul de resort, pentru că de acolo i-a venit ordinul de schimbare din funcţie: "Acest conflict care există între domnul doctor Mihăilescu şi doamna manager Sin nu trebuie să afecteze activitatea spitalului. De fapt, acest conflict este fals, pentru că adevăratul conflict este între domnul doctor Mihăilescu şi Ministerul Sănătăţii. Domnul doctor Mihăilescu are nişte probleme juridice pe care trebuie să şi le rezolve, după care Ministerul Sănătăţii va lua act de chestiunile juridice şi va da un act administrativ. Hotărârile judecătoreşti sunt urmate întotdeauna de acte administrative. Acum, discutând cu o hotărâre judecătorească care nu este nici definitivă şi nici irevocabilă, nu pot să mă autointitulez că sunt eu manager". Întrebat dacă nu cumva disputa reală nu este nici cu Ministerul Sănătăţii, nici cu Sin, ci cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, care a susţinut-o pe Rodica Sin, Pricop a spus: "Nu pot să spun eu că este un conflict între doctorul Mihăilescu şi preşedintele Consiliului Judeţean, astea sunt problemele dânşilor. Noi vrem doar ca aceste conflicte să nu tulbure activitatea administrativă a spitalului, ca nu cumva actul medical, care de fapt este cel mai important pentru noi, să fie afectatat".
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Cristian Pricop: "Aceste aparate trebuie musai - vă spun, musai! - să ajungă la Spitalul Judeţean Brăila, astfel încât activitatea medicală să se desfăşoare în condiţii de siguranţă" "Legal, Sin este manager, domnul Mihăilescu nu are o hotărâre definitivă şi irevocabilă"
Atât Cristian Pricop, cât şi consilierul judeţean PDL Ion Ştefan s-au arătat sceptici cu privire la zvonurile că preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu - aflat în conflict deschis cu Ştefan Mihăilescu - ar intenţiona să mute viitorul Centru de Imagistică de la Spitalul Judeţean, dacă fostul manager va reveni în funcţie. Ion Ştefan nu crede nici în speculaţia că Stancu ar plănui să blocheze investiţia deja demarată şi să nu mai aloce nici un leu pentru înfiinţarea centrului, dacă Mihăilescu va fi instalat din nou la cârma spitalului: "În calitate de consilier judeţean, vă spun că bugetul este votat, sumele sunt deja alocate şi automat, trebuie să treacă prin Consiliul Judeţean o eventuală hotărâre de renunţare la investiţiile respective. Sau domnul preşedinte poate întârzia alocarea acestor bani, ca o posibilă variantă de lucru. Cunoscându-l pe domnul Bunea Stancu însă, ca un om de acţiune şi serios la capitolul ăsta, eu îmi exprim părerea că nu va retrage nici o sumă şi se vor achiziţiona în continuare aparatele promise, indiferent că este Mihăilescu sau Sin sau oricine. Astea sunt speculaţii, vom vedea la momentul potrivit, nu poţi să spui acum cu siguranţă ce se va întâmpla, pentru că, deocamdată, legal, Sin este manager, domnul Mihăilescu nu are o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Se poate merge pînă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în condiţiile astea, poate să dureze şi un an sau doi toată povestea, pînă la definitivare. Eu cred că până atunci, acea aparatură va fi deja cumpărată şi va şi funcţiona. Pe de altă parte, chiar dacă Centrul de Imagistică nu va fi în Spitalul Judeţean şi va fi într-o altă clădire, important este să existe".
"Aceste aparate trebuie musai să ajungă la Spitalul Judeţean"
Directorul medical Pricop crede însă că este foarte importantă şi locaţia viitorului Centru: "Important este să fie în Spitalul Judeţean, pentru că un centru de imagistică nu funcţionează numai cu aparatură. Cel mai important lucru este personalul, care să folosească aparatura la parametrii cei mai buni. În plus, trebuie să găseşti şi locul cel mai bun pentru instalarea aparaturii, astfel încât să fie accesibilă, unde pacienţii au nevoie. Şi unde au nevoie, decât la Spitalul Judeţean? Dacă vine un pacient, victima unui accident de circulaţie, politraumatizat, cum rezolvăm problema? El are nevoie de un computer tomograf. Îl luăm de la Spitalul Judeţean şi-l transportăm în alt loc din oraş, unde s-ar înfiinţa acest Centru de Imagistică? Nu se poate aşa ceva, nu poţi pierde timpul, când e vorba de viaţa unor oameni. Aceste aparate trebuie musai - vă spun, musai! - să ajungă la Spitalul Judeţean Brăila, astfel încât activitatea medicală să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Eu vă spun că în urma unei discuţii cu un secretar de stat am aflat că o asemenea achiziţie de amploare, către un spital judeţean, susţinută de o autoritate locală, nu s-a mai întâmplat în România".