Mergi la conţinutul principal

Centrul de Creatie a finalizat un proiect finantat prin program Phare

Astazi, incepind cu ora 14.00, la Centrul de Creatie are loc conferinta finala a proiectului "Masuri active de ocupare a resurselor umane din mediul rural", finantat prin programul Phare 2005 "Coeziune Economica si sociala - componenta Dezvoltarea Resurselor Umane". Managerul proiectului a fost Maria Puscaciu, directorul Centrului de Creatie. Proiectul s-a derulat in perioada 3 ianuarie - 31 decembrie. Obiectivul general al proiectului a vizat dezvoltarea capitalului uman din judetele Braila si Tulcea, comunele Cazasu, Vadeni, Smirdan, Romanu, Gemenele, Bertestii de Jos, Gropeni, Tufesti, Valea Cinepii, Tichilesti, Chiscani, prin imbunatatirea capacitatii de angajare si a spiritului antreprenorial.
Prin obiectivul specific al proiectului echipa de implementare si-a propus dezvoltarea abilitatilor de invatare continua a 60 persoane si ocuparea a unui numar de 12 persoane din grupul tinta.
Grupul tinta al proiectului a fost format din 60 persoane, fara limita de virsta, someri de lunga durata sau care traiesc din agricultura de subzistenta.
Astfel, prin implementarea proiectului s-au obtinut: 85 de persoane consiliate in cariera profesionala, 30 de persoane beneficiare de servicii de medierea muncii, 20 de persoane consiliate pentru dezvoltarea unei afaceri. Alti 95 au absolvit programele de instruire, dintre care 10 au absolvit cursul de calificare "tesator", 10 au absolvit cursul de calificare "modelator ceramica", 21 au absolvit cursul de initiere "operator introducere, validare si prelucrare date", 14 au absolvit cursul de initiere "comunicare in limba engleza", 15 au facut cursul de initiere "managementul afacerii", 15 au absolvit cursul "tehnici de cautare a unui loc de munca" iar alti 10 au absolvit cursul de calificare "management de proiect, tehnici de atragere de fonduri in mediul rural".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu