Mergi la conţinutul principal

Centrul de comandă al zonei metropolitane Brăila-Galaţi trebuie să fie între cele două oraşe

• asta a afirmat primarul Marian Dragomir în legătură cu iniţiativa ONG-urilor din cele două oraşe care au semnat un protocol pentru realizarea zonei metropolitane Brăila - Galaţi • acesta susţine că Brăila are toată deschiderea pentru acest deziderat, doar că lucrurile s-au blocat la stabilirea sediului “Dunărea de Jos” pentru că gălăţenii insistă să fie la ei • Dragomir i-a invitat pe ONG-işti să susţină la rândul său varianta propusă de el, privind stabilirea sediului între cele două oraşe

 

Iniţiativa civică a opt organizaţii din Brăila şi Galaţi care au semnat, recent, Protocolul “Dunărea de Jos”, ce vizează dezvoltarea zonei dintre cele două oraşe, nu a trecut neobservată de primarul Marian Dragomir. Acesta a afirmat că susţine în continuare ideea dezvoltării zonei şi şi-a manifestat regretul că lucrurile s-au blocat la stabilirea sediului de unde s-ar gestiona zona metropolitană. Dragomir a punctat că gălăţenii insistă ca sediul “Dunărea de Jos” să fie la ei acasă, în timp ce din punctul său de vedere varianta cea mai corectă ar fi ca acesta să fie poziţionat în zona ce urmează a fi dezvoltată, chiar în cartierul Siret.

“Orice demers în vederea realizării unei uniuni, nu doar prin vorbe, între Brăila şi Galaţi este ceva normal şi motivat, de altfel. Noi am avut în trecut mai multe întâlniri cu administraţia gălăţeană. Avem aproape finalizat şi un statut al zonei metropolitane pe care noi am stabilit să o denumim «Dunărea de Jos», ca să nu fie niciun fel de orgolii, dar ne-am blocat într-un singur lucru: sediul asocierii. Cei de la Galaţi ne-au propus să fie în Galaţi, noi am fi putut să spunem să fie în Brăila, dar am considerat - chiar asta a fost propunerea mea -, că cel mai bine este ca sediul să fie la mijloc, între Brăila şi Galaţi. Poate fi chiar şi în cartierul Siret. Având în vedere că se doreşte dezvoltarea zonei dintre cele două oraşe, eu consider că sediul trebuie să fie între Brăila şi Galaţi iar conducerea, aşa cum am stabilit iniţial, trebuie să fie prin rotaţie”, a declarat Dragomir.

Cât despre invitaţia ONG-urilor ca partidele politice să li se alăture în acest deziderat, primarul Brăilei a punctat că mult mai bine ar fi ca subiectul dezvoltării zonei “Dunărea de Jos” să nu fie politizat. Mai mult, Dragomir i-a invitat pe iniţiatorii demersului să îi susţină ideea privind stabilirea sediului între cele două oraşe, pentru ca problema să se rezolve mai repede.

“Eu mi-aş dori foarte mult, ca toate aceste ONG-uri să achieseze la ideea ca sediul să fie între Brăila şi Galaţi, renunţându-se astfel la orice tip de orgoliu. Şi în acest mod cred că putem să semnăm oricând, să introducem proiectele în şedinţele de Consilii Locale”, a conchis Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro