Centru pentru copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc, în comuna Viziru | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Centru pentru copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc, în comuna Viziru

Primăria comunei Viziru a lansat, recent, proiectul "Centru educaţional comunitar Viziru", în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Informare şi Documentare pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Durabilă Brăila. Centrul va fi destinat copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii de risc. De asemenea, membrii grupului de Iniţiativă Locală "Aven Amentza" Viziru au sprijinit această iniţiativă.
"Proiectul este finanţat în Apelul Local din cadrul programului R010, «Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi pentru promovarea incluziunii sociale», program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014", se arată în comunicatul de presă emis de Asociaţia Centrul de Informare şi Documentare pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Durabilă Brăila.
Proiectul vine în ajutorul copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii de risc, precum şi a familiilor acestora. Printre beneficiile oferite de iniţiatorii centrului se numără educaţie, asistenţă medicală primară, hrană, instruire, activităţi extracurriculare sau de petrecere a timpului liber, creşterea nivelului de pregătire pentru şcoală, diminuarea riscului de abandon şcolar, înţelegerea de către părinţi a necesităţii educaţiei pentru viitorul copiilor lor şi a importanţei menţinerii stării de sănătate.
Valoarea nerambursabilă a proiectului este de 703.273.00 lei, iar perioada de implementare este de 18 luni (noiembrie 2014-aprilie 2016), care va determina rezultate pozitive asupra întregii comunităţi.
Centrul Educaţional Comunitar Viziru funcţionează în clădirea C1-Sala de festivităţi, situată în comuna Viziru, judeţul Brăila, pe strada Brăilei, nr. 124. Clădirea se află în proprietatea Consiliului Local Viziru.
Grupul ţintă al proiectului este format din 75 de copii aflaţi în situaţii de risc, cu vârsta între 3 şi 15 ani, 20 de tineri aflaţi în situaţii de risc, instruiţi în utilizarea calculatorului, 10 părinţi şi tutori sau alţi membri ai familiilor copiilor ori tinerilor care fac parte din grupurile ţintă principale, 10 profesionişti voluntari care au mai lucrat cu copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc.
N.R. Acest articol a fost redactat împreună cu Paula Gabriela Manea, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", care a participat la proiectul "Ziua Ştafetei. Acum decid eu", ediţia 2015. Proiectul aparţine Fundaţiei "Terre des hommes" Elveţia, derulat în România cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila. Eleva a ales să experimenteze meseria de jurnalist.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro