Mergi la conţinutul principal

Centru de Recuperare pentru victimele violenţei domestice

Centrul de Recuperare pentru victimele violenţei domestice, cu sediul în Str. Rahova, nr.387, înfiinţat de Asociaţia "Aura 2010", a fost inaugurat ieri, în prezenţa autorităţilor locale. Instituţia oferă servicii de găzduire pe perioada determinată, îngrijire personală, asistenţă medicală şi recuperare, consiliere socială şi psihologică, de socializare şi petrecere a timpului liber. Cu ocazia evenimentului, primarul municipiului a oferit un premiu brăilencei Dragomira Vlad, la împlinirea vârstei de 100 ani. Bătrânii sunt printre "clienţii" centrelor de acest tip, bătrâna de 100 de ani fiind îngrijită într-un astfel de centru de protecţie.
În comunicatul transmis de Primăria Municipiului Brăila se precizează faptul că Direcţia de Asistenţă Socială Brăila, alături de Asociaţia "Aura 2010", participă în calitate de parteneri la implementarea proiectului "Reţea de centre de sprijin pentru victimele violenţei domestice - SOS Violenţa" la nivelul judeţului Brăila. Proiectul se adresează regiunii SE - NE, cuprinzând judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Vaslui şi are drept obiectiv general constituirea unui reţele de centre de sprijin pentru 200 de victime ale violenţei domestice. "Proiectul are drept scop sprijinirea persoanelor vârstnice, victime ale violenţei domestice în oricare din formele ei: verbală, psihologică, fizică, sexuală, economică, socială şi spirituală. În cadrul proiectului, Direcţia de Asistenţă Socială Brăila oferă servicii de consiliere socială şi juridică, existând în acest sens o echipă mobilă şi un serviciu de tip Tel. Verde gratuit - 0800.800.082", se arată în comunicatul primăriei.
După inaugurarea Centrului de Recuperare din Strada Rahova, primarul municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu, i-a oferit un premiu în valoare de 500 lei brăilencei Vlad Dragomira, care a împlinit venerabila vârstă de 100 ani, pe 23 octombrie.
Vlad Dragomira s-a născut în anul 1915, în localitatea Latinu (comuna Siliştea), din judeţul Brăila. Fiicele sale sunt decedate, iar singurele rude în viaţă sunt un frate şi o nepoată, care locuiesc în Brăila. Bătrâna este internată în prezent la Centrul de îngrijire şi asistenţă "Sf.Dumitru", unde este vizitată de nepoată, Dragu Eugenia, care a îngrijit-o până la internarea în centru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro