Cuvintul de deschidere a apartinut Stanei Gheorghita. Ea a facut o scurta prezentare a proiectului, obiectivele lui, realizarile de pina acum si actiunile viitoare. A urmat prezentarea invitatilor si taierea panglicii, de catre primarul comunei, Jean Buzatu si directorul scolii coordonatoare Salcia Tudor, Micu Stanciu. Pe fondul muzical al "Odei bucuriei", imnul Uniunii Europene, oaspetii au vizitat cladirea centrului, au tinut scurte discursuri si au asistat la un moment pregatit de copii sub genericul "UE mai aproape de tine".
Premii si diplome de merit pentru elevi si localnici
In cadrul manifestarii, ziarul "Obiectiv", partener in acest proiect, a oferit trei premii, pentru cele mai bune trei lucrari realizate de copii. Concret, penultima actiune realizata in cadrul subproiectului, seminarul "Importanta informatiei in comunitatile rurale" s-a finalizat cu o tema de lucru pentru cei 20 elevi de gimnaziu ce constituie grupul tinta al proiectului. Ei au avut misiunea de a realiza o stire legata de evenimentul in sine, si un material privind nevoia de informare in mediul rural. In concurs au intrat 11 lucrari. Juriul a fost format din: Alexandru Dogaru, directorul Directiei Publice Judetene de Protectie a Plantelor, in calitate de partener al proiectului, profesorul Micu Stanciu, fotoreporterul "Obiectiv", Nicu Mircea si sussemnata. In urma jurizarii au fost oferite urmatoarele premii: Rusin Marinela, clasa a VII - a, premiul III, in valoare de 50 lei; Serbu Madalina, clasa a VII-a, premiul II - 100 lei si Tatu Silvia Simona, clasa a VI-a, premiul I - 150 lei, pentru lucrarea "Sansa de a ne afirma".
De asemenea, coordonatoarele proiectului au oferit si ele diplome de merit pentru cei mai activi cetateni ai comunei, care au sprijinit implementarea proiectului: Gheorghe Titirisca, Ion Grebanus, Nastasia Stirbu, Ilie Toader, Gilica Malai si Steluta Stanciu.