Mergi la conţinutul principal

Centrele comerciale, barurile şi restaurantele, în vizorul inspectorilor antifraudă

• controalele vizează activităţile economice specifice lunii decembrie, inclusiv comerţul în centrele comerciale de tip engros

 

Inspectorii antifraudă reiau în această perioadă seria acţiunilor operative de control vizând activităţile economice specifice lunii decembrie, inclusiv comerţul în centrele comerciale de tip engros. „Direcţia Generală Antifraudă Fiscală va efectua în intervalul 30.11 – 04.12. 2016 o acţiune operativă de control la nivel naţional. Este începutul unei serii de verificări ce se vor desfăşura pe întreg parcursul lunii decembrie, ca urmare a intensificării anumitor activităţi economice specifice care prezintă riscuri în ceea ce priveşte manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale şi vamale, cu ocazia sărbătorilor de iarnă”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. Astfel, inspectorii antifraudă vor urmări cu precădere fluxurile de bunuri provenite din achiziţii intracomunitare sau din import, în vederea identificării riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor înscrişi în documentele de transport, de provenienţă şi în documentele vamale. Întreaga campanie de controale se bazează pe concluziile acţiunilor specifice derulate anul trecut, în decembrie, în cadrul operaţiunii „Cristal”, în cadrul căreia au fost verificate la sânge acţiunile economice derulate în mai multe centre comerciale de tip engros, inclusiv din Brăila (TUG Center şi „Eurostil”). De altfel, inspectorii au anunţat că „o atenţie deosebită se va acorda centrelor comerciale şi zonelor cu risc fiscal semnificativ în care s-au constatat cele mai multe abateri”. Reamintim că, pe finalul anului trecut, aceeaşi instituţie a derulat Operaţiunea Cristal care a vizat activitatea comercială derulată în mai multe centre comerciale de tip engros din întreaga ţară, inclusiv Brăila. În ce priveşte municipiul nostru, în urma acţiunilor derulate zilnic la TUG Center şi Eurostil, au fost aplicate amenzi de peste 1,3 milioane lei şi confiscări de  alte 215.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro