Mergi la conţinutul principal

"Celhart Donaris" se apropie cu pasi repezi de inchidere

Combinatul de Celuloza si Hirtie brailean, pina nu de mult un actor important pe piata economica locala si zonala, a ajuns aproape de final. De la privatizarea unitatii in 2003 si preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre consortiul de firme al omului de afaceri Vladimir Cohn societatea si-a redus in mod constant activitatea. Rind pe rind, sectiile combinatului au fost inchise, ajungind ca in prezent doar fabrica de hirtie sa mai fie in stare de functionare. Problema este ca din octombrie anul trecut, nici aceasta nu a mai fost repornita, iar surse din companie au explicat ca deja parti din instalatii sint demontate si trimise la Brasov unde isi au sediul ambele firme constituente ale consortiului care detine pachetul de control la SC "Celhart Donaris". Acesta este, in opinia surselor respective, un semnal clar ca, de fapt, nici nu va mai fi repornita fabrica de hirtie si ca cel mai probabil vor fi disponibilizati toti cei aproape 200 de angajati. Contactat telefonic Aurel Dumitras, liderul organizatiei sindicale a salariatilor "Celhart Donaris", a spus ca nu are cunostinta de astfel de mutari, dar ca se va interesa despre acest aspect. "Ce pot spune la acest moment este ca sindicatul nu a fost inca notificat oficial cu privire la intentia administratiei de a face disponibilizare, deci nu detinem informatii concrete privind numarul de angajati vizati de programul de restructurare. Asteptam sa ne intilnim cu reprezentantii conducerii pentru a afla toate informatiile", a comentat sec sursa citata.
Reamintim ca la inceputul saptaminii, conducerea SC "Celhart Donaris" SA a anuntat organizatia sindicala a salariatilor fabricii ca vrea sa faca o concediere colectiva, fara a spune exact cite persoane sint vizate. Important de mentionat este ca cea mai recenta concediere colectiva la "Celhart Donaris" a avut loc la finele anului 2007, cind au fost concediati aproape 250 de angajati, aceasta dupa ce in primavara aceluiasi an au mai fost date afara alte circa 170 de persoane. Ca termen de comparatie, inainte de privatizare combinatul avea circa 1.500 de angajati, dintre care aproape jumatate au fost disponibilizati chiar inainte de semnarea contractului de privatizare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu