Cele mai tari formații la Festivalul Internațional al Muzicilor Militare. Programul manifestărilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cele mai tari formații la Festivalul Internațional al Muzicilor Militare. Programul manifestărilor

• timp de trei zile, în perioada 9 - 11 august, Brăila redevine capitală europeană a muzicilor militare • show-uri muzicale susținute de formații de top din Austria, Bulgaria, Polonia, Turcia, Ungaria și România, Parada Muzicilor Militare, concerte de promenadă susținute de oaspeți la Brăila City Mall, Grădina Publică, Parcul Monument, Caporalul Mușat și Strada Mihai Eminescu, focuri de artificii - sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de organizatori

 

De vineri, 9 august, Brăila redevine capitala europeană a Muzcilor Militare. Până pe 11 august inclusiv, în „orașul cu salcâmi” se desfășoară cea de a XVI-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicilor Militare, organizat de Primăria Municipiului, în colaborare cu Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila. Prezentăm mai jos formațiile participante, precum și programul manifestărilor prilejuite de acest eveniment care se anunță unul memorabil și care coincide în mod fericit cu Zilele Municipiului Brăila. 

1. Muzica Militară Reprezentativă a Landului Tyrol - Austria (dirijor col. prof. Hannes Apfolterer)

Dislocată în Austria, în orașul olimpic Innsbruck, Muzica Militară a Landului Tyrol reprezintă cea mai titrată orchestră de suflători din regiune, orchestră care se focusează pe oferirea unor experiențe artistice unice în raport cu auditoriul în fața căruia performează. În urma participării la numeroase festivaluri internaționale de gen în țări precum Belgia, Canada, Elveția, Germania, Franța, Israel, Libia, Polonia, Rusia, Suedia, Cehia, Ungaria și Cipru, Muzica Militară Reprezentativă a Landului Tyrol a fost desemnată de patru ori consecutiv drept cea mai prestigioasă muzică militară din Austria.

2. Muzica Reprezentativă a Gărzii Naționale a Bulgariei (dirijor lt. col. Radi Radev)

Muzica Militară a Gărzii Naționale a Bulgariei a fost înființată la 23 decembrie 1892 fiind succesoarea Muzicii Militare a Regimentului 6 Infanterie „Târnovo”. Din anul 2001, orchestra a revenit în subordinea Corpului Gărzii Naționale a Bulgariei, fiind redenumită cu prezenta titulatură. Această orchestră este câștigătoarea celor mai înale distincții oferite de statul bulgar și a participat la nenumărate festivaluri ale muzicilor militare care au avut loc în țări precum Germania, Franța, Ungaria, România, Turcia, Rusia, Suedia, Danemarca și Israel.

3. Muzica Militară a Garnizoanei Bytom - Polonia (dirijor cpt. Krystian Siwek)

Cunoscută sub pseudonimul „uniformele de oțel” din cadrul Forțelor Aeriene Poloneze, Muzica Militară a Garnizoanei Bytom este formată din 26 de subofițeri instrumentiști și un ofițer, fiind condusă de către căpitanul Krystian Siwek.

4. Muzica Militară a Forțelor Navale ale Turciei (dirijor cpt. Bulent Yuksel)

Cunoscută inițial sub denumirea de „Mukemmel Mizika”, Muzica Militară a Forțelor Navale ale Republicii Turce a luat ființă în 1831, odată cu lansarea la apă a navei amiral a marinei turce, numită „Mahmudiye Galleon” și reprezintă orchestra de suflători specializată în executarea ceremoniilor militare și a diferitelor activități culturale ce se desfășoară atât pe plan intern și cât și pe plan internațional. Începând cu anul 1962 „Mukemmel Mizika” preia denumirea oficială actuală. Muzica Militară a Forțelor Navale ale Republicii Turcia deține un palmares impresionant, formația concertând în numeroase țări, precum Belgia, România, Ucraina, Cipru, Polonia, Germania și Pakistan.

5. Muzica Militară a Garnizoanei Täta - Ungaria (dirijor maior Balasz Attila)

Parte integrantă a forțelor armate ale Ungariei, Muzica Militară a Garnizoanei Täta a luat ființă la 1 septembrie 2004, având misiunea de a asigura desfășurarea diferitelor tipuri de ceremonii militare la nivel local și național, precum și de conservare și promovare a tradițiilor militare și a culturii muzicale ungare. De-a lungul timpului, a fost prezentă în cadrul tuturor festivalurilor muzicilor militare desfășurate la nivel regional, orchestra participând cu regularitate la festivalurile de gen desfășurate în Veszprém, Győr, Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok, Budapest, Szentendre și Kaposvár.

În afară de oaspeții de peste hotare, vor evolua în cadrul Festivalului Internațional al Muzicilor Militare următoarele formații din România: Muzica Militară a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov (dirijor cpt. Ionuț Valentin Vizireanu); Muzica Militară a Garnizoanei Brăila (dirijor cpt. Raul-Ionuț Badale, manager artistic al Ediției XVI a Festivalului Internațional al Muzicilor Militare); Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale (dirijor col. Marius Șerbănescu); Drill Team-ul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” (comandant, plt maj. Bogdan Dobre); Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” (dirijor cpt. Daniel Florinel Munteanu).

Programul festivalului:

Vineri, 9 august:

- 16.30-17.00: Susținerea de concerte de promenadă în locuri publice din municipiul Brăila (Grădina Publică, Parcul Monument, Caporalul Mușat);

- 17.30 - 19.00 (Teatrul „Maria Filotti”, Sala Oglinzilor): ședința tehnică a festivalului (mesaje oficiale de bun venit); 

- 19.30 - 22.30, Scena de la Esplanada Dunării: Concertul Festiv de deschidere a celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicilor Militare.

Sâmbătă, 10 august:

-  18.15 - 19.15: Parada Muzicilor Militare pe traseul Lidl Barieră - Calea Călărașilor - Esplanada Dunării;

- 19.45 - 20.15: Festivitatea de Deschidere a celei de-a XVI-a ediții a festivalului;

- 20.15 - 22.30: Prezentarea show-urilor muzicale ale formațiilor participante.

Duminică, 11 august:

- 11.00 - 13.00: Susținerea de concerte de promenadă la Braila City Mall, Grădina Publică, Parcul Monument, Caporalul Mușat, Strada Mihai Eminescu;

- 16.00 - 17.00 (Teatrul „Maria Filotti”): decernarea Plachetei Festivalului;

- 19.00 - 21.30 (Esplanadă): prezentarea show-urilor muzicale ale formațiilor participante;

- 21.30 - 22.10: Festivitatea de închidere a celei de-a XVI-a ediții a festivalului;

- 22.10 - 22.20: Focuri de artificii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro