Cele mai simple metode anti-caniculă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cele mai simple metode anti-caniculă

Temperaturile ridicate din ultimele zile ne pun la încercare şi potrivit meteorologilor, cel puţin în sudul ţării, perioada de caniculă încă nu s-a încheiat. În astfel de zile aerul condiţionat este cel mai bun prieten al nostru. Ce facem însă dacă nu avem aer condiţionat sau suntem sensibili la el? Site-ul lifehacker.com a prezentat câteva metode prin care ne putem răcori fără să apelăm la aerul condiţionat, transmite Digi24.

Hidratare, hidratare, hidratare

Cea mai la îndemnână soluţie pentru a trece mai uşor peste temperaturile foarte ridicate din acest zile este să vă hidrataţi în mod constant, adică să beţi foarte multă apă. Apa ajută la reglarea temperaturii corpului. Chiar dacă nu simţiţi neapărat nevoia să beţi apă, este indicat să aveţi mereu la dumneavoastră o sticlă cu apă din care să tot beţi. Cu atât mai mult dacă plănuiţi să staţi în soare.

Metoda egipteană pentru nopţile foarte călduroase

Egiptenilor li s-a atribuit următoarea metodă de răcorire pe timpul nopţii: udaţi un cearceaf cu apă rece şi apoi stoarceţi-l în aşa fel încât să nu curgă apă din el. Pe urmă puteţi folosi cearceaful respectiv în loc de plapumă.
De asemenea, puteţi să vă înfăşuraţi o eşarfă umedă în jurul gâtului sau al încheieturilor pe timpul nopţii.
Lifehacker mai recomandă să puneţi în congelator sau în frigider un cearceaf cu câteva ore înainte de culcare, pe care apoi să îl scoateţi şi să îl întindeţi pe pat.
Mai mult, vara este de preferat să folosiţi lenjerie de pat de bumbac, în culori deschise.

Răcoriţi-vă încheieturile

Chiar dacă uneori atunci când punem un prosop umed pe frunte avem senzaţia de răcoare, această stare va ţine doar câteva secunde. Mai eficient este să puneţi o eşarfă umedă la ceafă, în jurul încheieturilor, pe coapse sau în jurul genunchilor.

Ţineţi soarele departe de casa dumneavoastră

Este foarte important să vă acoperiţi geamurile casei dacă doriţi să fie mai răcoare. Trageţi storurile, jaluzelele sau draperiile încă de dimineaţă. Mai mult, puteţi chiar să acoperiţi geamuri cu folii de protecţie solară.
Totuşi, pe timpul nopţii lăsaţi geamurile deschise pentru a intra aerul mai rece în casă.

Evitaţi pe cât posibil sursele de căldură

Electrocasnicele emană căldură. Atunci când sunteţi plecaţi de acasă, scoateţi din priză laptopul, calculatorul şi televizorul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro