Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin noua morti in incendiul de la un azil din estul Germaniei

Noua persoane si-au pierdut viata, vineri, in incendiul care a afectat un centru de gazduire a persoanelor fara adapost din estul Germaniei, relateaza AFP.
Alte cinci persoane au fost ranite, fiind transportate la spital, conform purtatorului de cuvint al politiei locale, Ulrich Wagner, care a precizat ca toate victimele erau barbati.
Centrul, situat la Halberstadt, o mica localitate situata la sud-vest de Magdeburg, gazduia 15 persoane, conform registrului, politia neexluzind prezenta mai multor presoane. In total, centrul avea 24 de locuri.
In jurul orei 5.30 (6.30 ora Romaniei), au fost semnalate flacari in unul dintre cele cinci imobile construite din prefabricate.
La sosirea pompierilor, toate imobilele erau in flacari, fiind mistuite in citeva ore.
Cauzele sinistrului nu sint cunoscute, politia precizind ca nu detine elemente care sa sprijine ipoteza unui incendiu voluntar.
"Centrul exista incepind din 1996 si nu a avut niciodata probleme", a subliniat Michael Haase, oficial al politiei municipale din Halberstadt.
Conform ministrului de Interne din Saxonia-Superioara, Klaus Jeziorsky, "echipele de ajutor au sosit rapid, insa, din nefericire, prea tirziu".
In august, la Berlin, noua persoane au murit in incendiul care a cuprins un imobil de locuinte unde locuiau familii de imigranti. Un baiat de 12 ani fusese la originea incendiului dupa ce incercase sa dea foc unor hirtii la intrarea in cladire.
La inceputul anilor '90, o serie de incendii de natura criminala la locuintele unor imigranti au tulburat spiritele in Germania.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii