Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin 22 de morti in atentatul sinucigas din orasul pakistanez Lahore

Un atentator sinucigas a atacat, joi, politistii din afara sediului Curtii Supreme din orasul pakistanez Lahore, ucigind cel putin 22 de persoane, majoritatea politisti, au declarat oficiali citati de Reuters.
"Majoritatea victimelor sint politisti. A fost un atentat sinucigas" a declarat un oficial de rang inalt, Mian Ejaz, adaugind ca alte 60 de persoane au fost ranite.
In ultimele luni, Pakistanul se confrunta cu o serie de atacuri cu bomba, majoritatea sinucigase si indreptate impotriva fortelor de securitate, dar nici unul dintre acestea nu a avut loc in Lahore, capitala provinciei Punjab.
Comandantul politiei locale, Malik Mohammad Iqbal, citat de postul de televiziune Geo, a declarat ca toate persoanele ucise, cu exceptia uneia, erau politisti care se adunasera in fata tribunalului din Lahore inaintea unui miting de protest al avocatilor.
Potrivit comisarului politiei locale, Jameel Ahmed, atacatorul a fost un barbat cu virsta de aproximativ 25 de ani, care a ajuns in fata tribunalului pe o motocicleta, pe care a parcat-o si a mers catre fortele de politie, unde a detonat incarcatura exploziva.
Liderul opozitiei pakistaneze Benazir Bhutto a fost ucisa la 27 decembrie la finalul unui miting electoral, intr-un atac sinucigas cu bomba urmat de focuri de arma. Cu acest prilej alte 20 de persoane care se aflau in preajma ei au murit.
Alegerile pentru camera inferioara a Parlamentului, in urma carora vor fi numiti noul guvern, premierul si adunarile celor patru provincii pakistaneze, au fost aminate pina la 18 februarie.
Unii analisti si politicieni se tem insa ca presedintele Pervez Musharraf va profita de ocazie pentru a amina din nou scrutinul, invocind violente, intrucit partidul care il sustine pierde tot mai mult electorat, in special dupa asasinarea lui Bhutto.
Spiritul politicii pakistaneze se manifesta cel mai puternic in Lahore, locul de origine al majoritatii membrilor elitei si a oficialilor militari pakistanezi.
Punjab este provincia pakistaneza cea mai bogata si cu cea mai mare populatie, detinind in acelasi timp jumatate din locurile din camera inferioara.
Musharraf si premierul pakistanez interimar Mohammadmian Soomro au condamnat atacul pe care il considera un act terorist, cerind autoritatilor sa ii gaseasca pe vinovati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii